Dropbox brengt fijne foto-app Carousel uit om snel foto’s en video’s te delen

carousel androidDropbox heeft een nieuwe foto-app voor Android gelanceerd: Carousel. Met de Carousel Android-app kunnen gebruikers foto’s en video’s van Dropbox in een mooi overzicht tonen, op eenzelfde manier als de ingebouwde foto-sectie van de Dropbox-app. De foto’s worden gesorteerd op tijd, datum en evenement en logischerwijs als back-up naar de clouddienst geüpload.

Carousel is voor foto’s en video’s echter gemakkelijker in gebruik van de officiële Dropbox-app en laat je snel content delen met anderen. Het is daarnaast mogelijk om chatgesprekken te voeren met degenen waarmee je de foto’s en video’s deelt. Als zij ook Carousel gebruiken, kunnen zij eveneens foto’s en video’s met jou delen die je vervolgens op je toestel kunt opslaan.

Carousel Android screenshots

Een toffe eigenschap aan de Carousel Android-app is dat je heel snel door je foto’s en video’s kunt bladeren door via de onderste tijdbalk te vegen. Dit geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct naar media uit 2011 te navigeren. Als je een foto bekijkt, kun je ‘m naar boven vegen om de foto in een aparte deel-lijst te plaatsen. Vul deze lijst met foto’s en video’s, waarna je de content via Dropbox of een link via e-mail of sms kunt delen. Het is eveneens mogelijk om een persoonlijk bericht aan het delen van content toe te voegen.

Een andere interessante feature van de Carousel Android-app is de mogelijkheid om foto’s te vergeten. Deze verdwijnen dan uit de publieke fotostream: handig voor het verstoppen van de de g ªnante selfies als je jouw vakantiefoto’s aan je grootouders wilt laten zien. De verborgen foto’s verschijnen in een speciale sectie binnen de app, waar je de mogelijkheid hebt om de foto’s weer terug in de fotostream te plaatsen of ze van Dropbox te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Carousel video

Lees meer over Dropbox

Download Carousel Android-app

Carousel is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: Carousel (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.