Dropbox brengt fijne foto-app Carousel uit om snel foto’s en video’s te delen

Redactie
10 april 2014, 8:22
2 min leestijd
Dropbox brengt fijne foto-app Carousel uit om snel foto’s en video’s te delen
carousel android

Dropbox heeft een nieuwe foto-app voor Android gelanceerd: Carousel. Met de Carousel Android-app kunnen gebruikers foto’s en video’s van Dropbox in een mooi overzicht tonen, op eenzelfde manier als de ingebouwde foto-sectie van de Dropbox-app. De foto’s worden gesorteerd op tijd, datum en evenement en logischerwijs als back-up naar de clouddienst geüpload.

Carousel is voor foto’s en video’s echter gemakkelijker in gebruik van de officiële Dropbox-app en laat je snel content delen met anderen. Het is daarnaast mogelijk om chatgesprekken te voeren met degenen waarmee je de foto’s en video’s deelt. Als zij ook Carousel gebruiken, kunnen zij eveneens foto’s en video’s met jou delen die je vervolgens op je toestel kunt opslaan.

Lees verder na de advertentie.

Carousel Android screenshots

Een toffe eigenschap aan de Carousel Android-app is dat je heel snel door je foto’s en video’s kunt bladeren door via de onderste tijdbalk te vegen. Dit geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct naar media uit 2011 te navigeren. Als je een foto bekijkt, kun je ‘m naar boven vegen om de foto in een aparte deel-lijst te plaatsen. Vul deze lijst met foto’s en video’s, waarna je de content via Dropbox of een link via e-mail of sms kunt delen. Het is eveneens mogelijk om een persoonlijk bericht aan het delen van content toe te voegen.

Een andere interessante feature van de Carousel Android-app is de mogelijkheid om foto’s te vergeten. Deze verdwijnen dan uit de publieke fotostream: handig voor het verstoppen van de de g ªnante selfies als je jouw vakantiefoto’s aan je grootouders wilt laten zien. De verborgen foto’s verschijnen in een speciale sectie binnen de app, waar je de mogelijkheid hebt om de foto’s weer terug in de fotostream te plaatsen of ze van Dropbox te verwijderen.

Carousel video

Lees meer over Dropbox

Download Carousel Android-app

Carousel is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: Carousel (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu