Humeurige weer-app Carrot Weather verandert elke hittegolf in donderstorm

Thomas Haenen
28 mei 2018, 16:05
2 min leestijd
Humeurige weer-app Carrot Weather verandert elke hittegolf in donderstorm

Doorgaans zijn weer-apps dertien in een dozijn, nagenoeg identiek aan elkaar en compleet inwisselbaar. Carrot Weather weet zich wel te onderscheiden, met grappige, soms humeurige maar altijd opvallende oneliners over het weer.

Lees verder na de advertentie.

Carrot Weather voor Android: de leukste weer-app

Virtuele assistenten behoren vriendelijke, behulpzame robots te zijn die je assisteren bij je dagelijkse werkzaamheden. Daar doet Carrot Weather echter niet aan mee. Carrot, de virtuele assistent in deze weer-app, zit namelijk vol grappige oneliners die aansluiten op de weersverwachting. Vaak is Carrot lekker chagrijnig, maar er valt genoeg te lachen. Ook zijn er tal van kleine animaties en tekeningen bij de weersverwachtingen te vinden.

iPhone-gebruikers zijn misschien al bekend met de app. Een iOS-versie is namelijk al enkele jaren beschikbaar. Bovendien zijn er zelfs al Carrot-apps voor je wekker, gezondheid en recepten. De ontwikkelaar maakt nu voor het eerst een Android-app. Of en wanneer de andere Carrot-apps de overstap maken, is nog onbekend.

Zelfs als je vooral op zoek bent naar de beste weersvoorspellingen is Carrot Weather nog een goede keuze. De app heeft namelijk alles wat je van een weer-app zou verwachten, zoals de vooruitzichten van uur tot uur en satellietbeelden.

De basisversie van Carrot Weather is gratis en beschikt over alle belangrijkste functies. Wel verschijnt er soms een advertentie onder in beeld. Betaal je 3,89 euro per jaar, dan krijg je als lid van de ‘Premium Club’ een reclamevrije versie voorgeschoteld. Bovendien kun je dan alle historische weerdata tot wel zestig jaar geleden inzien. Handig als je bijvoorbeeld wil weten of het regende op je geboortedag.

Lees ook: dit zijn de zes beste weer-apps voor Android

Download Carrot Weather voor Android

Let op: de app is voorlopig alleen beschikbaar als bèta. Je kunt dus nog tegen wat bugs aanlopen en sommige functies werken niet naar behoren. Wanneer de definitieve versie volgt, is nog onbekend. Via onderstaande link download je de app in de Play Store. Carrot Weather is gratis en werkt op alle recente Android-smartphones.

Download Carrot Weather in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: Alexander Dummer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu