Cartoon Network werkt aan app met extreem korte tekenfilms

Gijs Ettes
9 maart 2014, 10:32
1 min leestijd
Cartoon Network werkt aan app met extreem korte tekenfilms
Cartoon Network

Later dit jaar zal televisiestation Cartoon Network een app uitbrengen die korte video’s, games en andere content toont met een maximale lengte van 15 seconden. Cartoon Network kwam erachter dat de aandachtsspanne van smartphonegebruikers erg kort is, waardoor de app genaamd Cartoon Network Anything vooral gericht lijkt op telefoons. Tablets worden volgens het televisiestation ook in toenemende mate – en dan met name in de slaapkamer – gebruikt om multimedia te nuttigen, maar gebruikers kiezen dan toch liever voor volledige afleveringen van een programma.

Cartoon Network noemt de app een soort micro-netwerk dat gratis en doorlopend nieuwe content van een aantal seconden aanbiedt. Door te swipen verschijnen nieuwe games, tekenfilms en andere korte video’s. De content is speciaal ontwikkeld voor het “kleine 4 inch-scherm van smartphones” en is geen verknipte versie van wat we op televisie zien”.

Lees verder na de advertentie.

Vooralsnog is de Cartoon Network-app een experiment en het is nog onduidelijk wanneer deze precies wordt uitgebracht. Ook is het allerminst zeker of de app in Nederland en België wordt uitgebracht, aangezien Cartoon Network Video hier ook niet beschikbaar is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu