De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Castro 2.0 vertelt je nog meer over de hardware van je Android

Thomas Haenen
6 juli 2016, 19:01
2 min leestijd
Castro 2.0 vertelt je nog meer over de hardware van je Android

Met Castro krijg je beter inzicht in de hardware van je Android-smartphone of -tablet. De applicatie heeft onlangs een update gekregen die vooral het ontwerp flink vernieuwt.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Castro update

Castro is een app die je alles kan vertellen over de hardware in jouw toestel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in de applicatie terug te vinden. Van het maximale aantal gezichten dat door je de camera herkend kan worden tot de temperatuur van je processor: Castro houdt het allemaal bij. Zo kun je controleren of de specificaties overeenkomen met wat de fabrikant belooft, en of de hardware nog wel gezond is.

De onlangs verschenen update werkt de app bij naar versie 2.0. De nieuwe versie biedt niet alleen een fris ontwerp, maar voegt ook volop nieuwe features toe. Castro is voorzien van een minimalistisch  design met  Material Design, met beperkte kleuren en overzichtelijke informatie. Er is  bovendien een tabletdesign toegevoegd dat het gebruik van de app met grote schermen aangenamer moet maken.

Daarnaast zijn ook de api’s voor processor- en camera-informatie van een update voorzien. Die zorgen er voor dat er op de achtergrond betere informatie wordt verzameld over je hardware. Verder worden nu ook gegevens van de accelerometer en zwaartekrachtsensor door Castro getoond. Ook is alvast ondersteuning toegevoegd voor Android 7.0 Nougat, hoewel de definitieve versie daarvan pas later dit jaar verschijnt.

Castro 2.0 downloaden

De Castro update wordt automatisch uitgerold voor iedereen die de app al heeft download in Google Play. Heb je de app nog niet, dan kun je hem gratis installeren. De app neemt minder dan 10MB ruimte in en werkt op Android 4.0 en hoger. Gebruik je Castro Premium, dan heb je toegang tot enkele andere nieuwe features, zoals een nachtthema met donkere achtergronden en een aanpasbare widget voor je homescreen. Om toegang te krijgen tot die extra functionaliteit moet je eenmalig een klein bedrag betalen.

Download Castro in Google Play (gratis)

Download Castro Premium in Google Play (2,19 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu