App geeft Google Cardboard-ondersteuning aan Gear VR

Erwin Vogelaar
23 juni 2016, 19:15
2 min leestijd
App geeft Google Cardboard-ondersteuning aan Gear VR

De nieuwe app CB Enabler for Gear VR maakt het mogelijk om alle apps voor Google Cardboard met Samsungs vr-bril te gebruiken. Zo krijgt de bril er plots een sloot aan apps bij.

Lees verder na de advertentie.

CB Enabler for Gear VR

Cardboard van Google en de Gear VR van Samsung zijn twee fantastische vr-platformen voor smartphones, maar ze werken nog niet heel vriendelijk met elkaar samen. Er is een sloot aan interessante apps voor Cardboard te verkrijgen, maar gebruikers met een Gear VR kunnen hier niet bij. Om de apps toch te proberen moet je ingewikkelde stappen ondernemen, of een extra vr-bril hebben. De app CB Enabler for Gear VR biedt nu uitkomst.

cb enabler for gear vr

Na het downloaden van CB Enabler for Gear VR moet je in de app ‘Enable Device Administration’ aantikken en deze activeren. Vervolgens druk je op het Google Cardboard-icoon en kun je aan de slag. Zodra je Google Cardboard-apps hebt geïnstalleerd, hoef je enkel nog je Samsung-smartphone in de Gear VR te stoppen. De app is echter nog niet perfect. Zo is er geen mogelijkheid om op het scherm te drukken zoals bij een normale Google Cardboard, dus deze oplossing werkt alleen goed voor passieve vr-ervaringen. Omdat apps vaak het beste werken als ze weten met wat voor bril ze gebruikt worden, kun je onderstaande qr-codes scannen.

CB Enabler for Gear VR

In ander klein vr-nieuws is Milk VR hernoemd tot Samsung VR. Milk VR was Samsungs plek om vr-ervaringen te vinden, maar mogelijk was de naam wat te verwarrend. De Samsung VR-ervaringen zijn nu te vinden op de Samsung VR-website of via de Samsung VR-app.

CB Enabler for Gear VR downloaden

CB Enabler for Gear VR is voor 0,77 euro te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Is de app toch niet helemaal wat je zoekt, dan moedigt de maker aan om je geld terug te vragen.

→ Download CB Enabler for Gear VR in Google Play (0,77 euro)

Bronnen: VR Heads, GSM Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu