Cerberus: bescherm je smartphone tegen verlies of diefstal met geavanceerde Android-app

Redactie
2 september 2012, 14:02
2 min leestijd
Cerberus: bescherm je smartphone tegen verlies of diefstal met geavanceerde Android-app
Cerberus

Het is één van de grootste angsten van smartphone-bezitters: het verlies van hun toestel, of dit nu door diefstal of eigen vergeetachtigheid komt. Met de anti-diefstal app Cerberus wordt deze angst een stuk beter onder controle gehouden. Cerberus is een enorm uitgebreide app die, mocht je toestel verloren of gestolen zijn, heel veel functies heeft om je data te berschermen en de mogelijke dief te ontmaskeren.

De app wordt net als een normale app geïnstaleerd en vergt een premium account, die je voor een eenmalige betaling van 3 euro aan kunt schaffen. De app is op drie manieren te bedienen: via de browser, een sms-bericht of met SIM-kaartcontrole, waarbij je automatisch een melding krijgt als er een vreemde SIM-kaart in het toestel wordt geactiveerd. Als je toestel kwijt of gestolen is, heb je de mogelijkheid om de locatie op te vragen en de smartphone te volgen. Tijdens het volgen krijg je om een bepaalde tijdsperiode een bericht met informatie waar het Android-toestel zich bevindt. Deze functie werkt ook als de GPS is uitgeschakeld, want Cerberus start deze vanzelf op zonder dat dit zicht- of merkbaar is. Met Cerberus kun je ook het Android-toestel op afstand wissen, waarmee het interne geheugen wordt leeggemaakt. Een geruststellende gedachte.

Lees verder na de advertentie.

Cerberus is voornamelijk geschikt als je Android-toestel is gestolen. Via de browser of SMS kun je een luide alarmtoon en eigen bericht activeren, ook als het apparaat in stille modus staat. Als je het toestel wilt beveiligen tegen het ontgrendelen kun je een nieuwe code instellen en elke keer als de dief een verkeerde code intoest, wordt er met de voorste camera een foto gemaakt. Als je de sms- of belhistorie wilt inzien, is dit ook gewoon via de browser op te vragen. Een andere handige mogelijkheid is het opnemen van audio of het inschakelen van de achterste camera, waardoor je een beter beeld hebt van de mogelijke dief en waar de smartphone precies is.

Het fijne aan Cerberus is dat het geen energie verbruikt. De app pas wordt alleen ingeschakeld zodra jij de app via de browser of SMS activeert. Daarnaast kun je Cerberus in de app-drawer verbergen, waardoor de dief niet eens weet dat het toestel is beveiligd.

En hoewel ik Cerberus – gelukkig – nog nooit serieus heb gebruikt, is de app de aankoopprijs van drie euro meer dan waard.

Download: Cerberus (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu