Chatapplicatie LiveProfile opeens populair in Nederland, concurrentie voor WhatsApp?

Redactie
26 mei 2011, 23:34
3 min leestijd
Chatapplicatie LiveProfile opeens populair in Nederland, concurrentie voor WhatsApp?
liveprofile android

WhatsApp lijkt z’n glans te hebben verloren, nu steeds opnieuw blijkt dat je berichten en persoonlijke gegevens niet veilig zijn. Het is daarom logisch dat mensen op zoek gaan naar nieuwe manieren om te chatten en lijken die te hebben gevonden: LiveProfile. Deze multiplatform messenger is opeens populair geworden op Twitter: iedereen praat erover, ook is de app al langere tijd beschikbaar. Met LiveProfile kun je berichtjes uitwisselen met anderen via iPhone, BlackBerry en Android.

Het kan daarbij gaan om tekstberichten, foto’s en video’s. Ook kun je je status instellen, je profiel vanuit de app aanpassen en een foto instellen. De app laat ook weten wanneer en bericht ontvangen en gelezen is. Natuurlijk kun je ook zien als anderen een berichtje aan het typen zijn.

Lees verder na de advertentie.

liveprofile pagina

Tot zover is er weinig verschil met WhatsApp te constateren. Het verschil is dat je net iets meer kan doen dan berichtjes sturen, zoals je profiel delen. Ook een verschil is dat mensen die je telefoonnummer hebben niet zomaar met je kunnen gaan chatten. Je moet net als bij BlackBerry Messenger elkaars PIN weten. Bij WhatsApp kan wel eens het probleem ontstaan, dat iedereen die je nummer weet je ook zomaar een berichtje kan sturen. Waardoor je opeens een berichtje krijgt van een collega waar je eigenlijk niet in je vrije tijd mee wilt kletsen. LiveProfile lost dit op, door met unieke LiveProfile PIN-codes te werken: je hebt dit nummer nodig om elkaar te kunnen toevoegen. En er moet een wederzijdse bevestiging van de vriendschap zijn, voordat je met elkaar kunt kletsen.

LiveProfile beschikt over push notificaties, emoticons om je berichtjes op te leuken en een scanfunctie om in je adresboek te kijken welke vrienden de app al gebruiken. Je kunt vanuit de app ook berichten posten naar Facebook of Twitter en aangeven dat je beschikbaar bent of weg. De app ondersteunt ook de Nederlandse taal en zoals aangegeven zit je niet alleen vast aan je Android-vrienden: ook mensen met een iPhone of BlackBerry kun je via deze app bereiken.

Is LiveProfile een virus?

Momenteel circuleren er op Twitter geruchten dat het bij LiveProfile om een virus zou gaan. Dit is echter niet het geval. De geruchten zijn ontstaan nadat LiveProfile aankondigde dat “LiveProfile has gone viral in the UK”. Daarmee werd bedoeld dat het nieuws over deze dienst zich via virale marketing (een soort mond-tot-mond-reclame) over internet verspreidde. Sommige gebruikers vatten het echter verkeerd op en dachten dat het om een virus ging. In een blogposting legt LiveProfile uit dat er geen sprake is van een virus, maar om een virale campagne.

Gebruiksvoorwaarden

Een aandachtspuntje zijn de gebruiksvoorwaarden van LiveProfile. Daar is onder andere te lezen dat LiveProfile onbeperkt van alles mag doen met de inhoud die je via hun website of hun netwerk deelt.

You hereby do and shall grant LiveProfile a worldwide, non-exclusive, perpetual, irrevocable, royalty-free, fully paid, sublicensable and transferable license to use, modify, reproduce, distribute, prepare derivative works of, display, publish, perform, and otherwise fully exploit (.Use.) the User Submissions in connection with the Website, the Service and LiveProfile.s (and its successors and assigns) business, including without limitation for promoting and redistributing part of the Website (and derivative works thereof) or the Service in any media formats and through any media channels (including, without limitation, third party websites).

Categorie: Sociaal
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's