Chatapplicatie Nimbuzz ondersteunt nu ook notificaties

Redactie
11 augustus 2011, 17:04
1 min leestijd
Chatapplicatie Nimbuzz ondersteunt nu ook notificaties
Chatapplicatie Nimbuzz ondersteunt nu ook notificaties

De chatapplicatie Nimbuzz heeft een grote update gekregen met twee veelgevraagde features: notificaties en bevesting dat je verzonden bericht is aangekomen. Met de toevoeging van notificaties kun je de app afsluiten, terwijl je vrienden zien dat je nog steeds online bent. Zo kun je 24 uur per dag online zijn, zonder dat dit ten koste gaat van het vermogen van je batterij.

Doordat je de app kunt afsluiten en toch online kunt zijn bespaar je ook veel data. Elke keer als je dan een Nimbuzz-berichtje ontvangt komt deze in je notificatiebalk terecht. Je kunt notificaties aan en uitzetten in het instellingenmenu. Handig als je ‘s nachts geen berichten wilt ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

De tweede toevoeging is dat je van iedere bericht nu ook ontvangstnotificaties krijgt. Bij één vinkje (✓) is je bericht succesvol aangekomen op de servers van Nimbuzz, bij twee vinkjes (✓✓) heeft de persoon die je wilt bereiken het bericht ook ontvangen. Dat wil echter niet zeggen dat de persoon deze ook gelezen heeft, alleen dat het bericht is aangekomen.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om vanuit je telefoonboek rechtstreeks Nimbuzz-berichten te versturen. Als je ervoor kiest om de applicatie met je telefoon te laten synchroniseren, dan komen je Nimbuzz-contacten automatisch in je telefoonboek terecht. Vanuit het telefoonboek kun je ze dan rechtstreeks bellen en een tekstbericht sturen via de servers van Nimbuzz.

De chatapplicatie Nimbuzz is gratis te downloaden in de Android Market. Wel heb je minimaal Android 1.5 nodig om de app te kunnen draaien. Pushnotificaties worden echter alleen ondersteund vanaf Android 2.2.

Downloaden via Android Market: Nimbuzz – Gratis Bellen & IM! (gratis)

Bron: Nimbuzz

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's