Samsungs chat-app ChatOn gaat in 2015 toch offline

Gijs Ettes
19 december 2014, 15:11
1 min leestijd
Samsungs chat-app ChatOn gaat in 2015 toch offline

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat Samsung toch stoppen met ChatOn. De chat-app is vanaf 1 februari aanstaande niet meer te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

ChatOn offline vanaf februari

chaton offline

Samsung maakte het nieuws vandaag bekend. De fabrikant wil zich richten op andere services die te maken hebben met mobile commerce en gezondheid. Voordat ChatOn offline gaat, krijgen gebruikers van de app nog de mogelijkheid om berichten, foto’s en video’s veilig te bewaren.

ChatOn werd in 2011 gelanceerd in 200 landen en voor diverse mobiele platforms waaronder Android, iOS en BlackBerry. De concurrentiestrijd met WhatsApp, Telegram en Hangouts werd echter verloren en het is dan ook niet zo gek dat Samsung heeft besloten om te stoppen met ChatOn.

Het nieuws dat ChatOn offline wordt gehaald, is niettemin opvallend. Eind vorige maand gaf Samsung in een statement nog aan dat “de recente geruchten over het sluiten van ChatOn niet waar zijn” en dat “ChatOn gewoon voor consumenten van over de hele wereld te gebruiken blijft”. In de VS blijft de chat-app weliswaar nog een maand of twee langer in de lucht, maar zal hij ook verdwijnen.

Ben jij er rouwig om dat ChatOn offline gaat? Laat het ons weten in de comments!

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Yonhap News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu