Deze app checkt of jouw toestel geschikt is voor Doze

Wouter Nijsen
10 mei 2016, 15:33
1 min leestijd
Deze app checkt of jouw toestel geschikt is voor Doze

Als je een toestel met Android 6.0 hebt, wil dat niet direct zeggen dat je de energiebesparende functie Doze kunt gebruiken. Met deze app check je of Doze bij jou beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Check Doze

check doze

Eén van de belangrijkste features van Android Marshmallow  is ongetwijfeld Doze. Deze energiebesparende stand gaat efficiënt om met de smartphone van je accu, door met bewegingsdetectie te kijken of je Android is verplaatst. Is dat niet het geval, dan wordt de slaapstand ingeschakeld en verbruiken apps veel minder energie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je langer met een volle acculading kunt doen.

Het is echter niet zo dat wanneer je Android 6.0 op je telefoon hebt draaien, je standaard beschikt over Doze, aangezien  je toestel aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo moet het beschikken over de SMD-api (Significant Motion Detector), Google Cloud Messaging en de juiste ondersteuning voor Google Play Services. Nu is het nogal een gedoe om dit te zelf te checken, en daarom heeft een lid van het XDA Developers-forum een simpele app ontwikkeld. De applicatie is als apk-bestand via deze link te installeren, en toont direct of jouw toestel aan de eisen  voldoet. Wil je weten wanneer jouw toestel Android 6.0 krijgt, check dan ons Android 6.0 update-overzicht.

Kun je geen Doze gebruiken op jouw toestel, dan is er een alternatief. Een gelijknamige (en officiële) app bootst de accubesparende functie na, door een VPN op te zetten en je zo te laten bepalen welke apps wel of niet mogen synchroniseren wanneer het scherm is uitgeschakeld. Deze app download je gratis via onderstaande link.

Download Doze – For Better Battery Life in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu