Deze app laat zien hoe vaak je jouw smartphone checkt

checkySmartphones worden een steeds belangrijker onderdeel van het leven. Dat is niet helemaal gek: de smartphone vervangt veel functies van de computer en is op zo veel manieren een communicatieapparaat waarmee velen niet meer zonder kunnen.

Maar de smartphone brengt ook enkele nadelen met zich mee. Zo hoor je vaak dat sociale contacten steeds vaker alleen digitaal plaatsvinden (denk ook aan de populaire Look Up-actie), dat smartphones ons afleiden en dat we meer stress hebben door de constante drang om online en bereikbaar te zijn. De Android-app Checky wil een beeld geven van hoe afhankelijk we zijn geworden van onze smartphone en doet dat op een frisse en ietwat beangstigende manier.

Checky voor Android

checky1Checky is een kleine Android-app die bijhoudt hoe vaak jij op jouw smartphone kijkt. Die statistieken houdt Checky per dag bij, en het is ook mogelijk om de teller van de vorige dag te zien als Checky ook die dag actief was.

En het resultaat is bij ondergetekende vrij zorgwekkend en alarmerend: de teller stond op één dag op zo’n 138 keer. Dat betekent dat ik – afgaande van een dag van veertien uur – per uur ongeveer tien keer mijn smartphone check. Dat is één keer per zes minuten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Die extremiteit geldt logischerwijs niet voor iedereen – ik ben een soort dwangmatige smartphonechecker, net als dat ik altijd al mijn apps heel neurotisch uit het multitaskoverzicht verwijder -, maar het geeft een leuk inzicht van hoe actief jij jouw smartphone eigenlijk gebruikt, en hoe vaak je hierdoor wordt afgeleid.

Meer functies biedt Checky niet, maar dat is ook niet nodig. Checky wil mensen vooral bewust maken van hun smartphonegedrag, zonder hier specifiek een oordeel over te vellen.

Download

Checky is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0.3 en hoger.

Download Checky in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.