De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Laatste bètaversie Chrome-app bevat presentatiemodus

Wouter Nijsen
5 december 2015, 10:37
1 min leestijd
Laatste bètaversie Chrome-app bevat presentatiemodus

De bètaversie van Chrome 48, die onlangs werd uitgebracht  door Google, heeft een handige presentatiemodus voor websites. Ook zijn de knoppen voor notificaties nu aanpasbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Chrome 48 bèta

In de nieuwste versie van de Chrome bèta-app zit de mogelijkheid voor websites ingebouwd om presentaties direct naar een Chromecast te sturen. Ook andere Google Cast-apparaten worden ondersteund. Ontwikkelaars kunnen de modus inbouwen door gebruik te maken van de bijhorende API en SDK (Software Development Kit).

Ook nieuw is dat ontwikkelaars knoppen kunnen toevoegen aan notificaties binnen Chrome. In versie 42 van de populaire browser werd het namelijk mogelijk om notificaties te versturen. Zoals je in de afbeelding hieronder ziet, kun je met de knopjes snel diverse acties uitvoeren. Volgens Google worden er dagelijkse 350 miljoen notificaties in de Chrome-app verzonden.

chrome 48 beta

Eerder deze week werd duidelijk  dat Google het berichtencentrum uit Chrome heeft geschrapt. Het meldingenblok, dat een tijd geleden werd geïntroduceerd, verzamelt alle meldingen die je van websites ontvangt. Het berichtencentrum werd echter nauwelijks gebruikt en daarom verwijderd. Chrome 48 verhelpt ook enkele bugs en beveiligingslekken en voegt beginschermen toe voor web-apps toe die op Android worden gestart.

Download Chrome Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu