De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Chrome verwijdert optie om tabbladen bij recente apps te tonen

Wouter Nijsen
9 juni 2016, 15:20
1 min leestijd
Chrome verwijdert optie om tabbladen bij recente apps te tonen

Android Lollipop introduceerde de optie om Chrome-tabbladen in het overzicht met recente apps te tonen. Met  de nieuwste update neemt Chrome hier weer definitief afscheid van.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Chrome 51

chrome dev 51 tabbladen

Google heeft versie 51 van de Chrome-browser voor Android beschikbaar gemaakt. Zoals verwacht is de optie om Chrome-tabbladen in het overzicht met recente apps (of multitaskmenu) te zetten, verwijderd. In de ontwikkelaarsversie van de app werd de functie twee maanden geleden al geschrapt.

Bij de release van Android Lollipop riep de optie gemengde gevoelens op bij gebruikers. Velen vinden  het handig dat Chrome-tabbladen in het multitaskmenu wordt getoond, omdat je hierdoor niet meer binnen Chrome tussen tabs hoeft te schakelen. Zo is het ook makkelijker om in één keer een geopende webpagina te openen.

De optie zorgt er echter ook voor dat het multitaskmenu sneller vol komt te staan, wat veel gebruikers als storend ervaren. Bovendien raak je sneller het overzicht kwijt, zeker als je veel apps tegelijk gebruikt. In vorige versies van Chrome kon je de optie handmatig in- of uitschakelen, maar ook dit is niet meer mogelijk.

Chrome 51 brengt verder diverse kleine verbeteringen met zich mee. Zo is het scrollen met de browser verbeterd en is hij iets energiezuiniger geworden. Ook worden diverse bugs opgelost. Volgende maand wordt versie 52 van Chrome uitgerold, maar het is nog niet bekend welke vernieuwingen deze met zich meebrengt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu