De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrome 54 voor Android nu beschikbaar: muziek op de achtergrond en meer

Thomas Haenen
21 oktober 2016, 10:33
2 min leestijd
Chrome 54 voor Android nu beschikbaar: muziek op de achtergrond en meer

Google is begonnen met de uitrol van Chrome 54 voor Android. De laatste versie van de webbrowser maakt het onder andere eindelijk mogelijk om audio te laten afspelen terwijl de browser niet meer op de voorgrond geopend is.

Lees verder na de advertentie.

Chrome 54 beschikbaar

De Chrome 54-update wordt sinds vannacht uitgerold via de Play Store en is waarschijnlijk binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je de update ook als losse apk downloaden en handmatig installeren. Het installatiebestand kun je hier downloaden; volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden.

Chrome 54 introduceert een veelgevraagde feature: de mogelijkheid om audio op de achtergrond af te kunnen spelen. Opende je voorheen muziek of video in een browsertab, dan moest die tab open staan om te kunnen blijven luisteren. Ook het toestel op stand-by zetten om vervolgens door te luisteren zat er niet in. Frustrerend, want met Apple’s iOS was dat wél mogelijk.

Chrome 54

In de nieuwste versie van Chrome wordt die optie eindelijk ook toegevoegd. Alle HTML5-video en -audio wordt desgewenst op de achtergrond afgespeeld. Voor alles wat audio afspeelt verschijnt nu een notificatie boven in beeld waarmee je het geluid kunt pauzeren of hervatten.

De Nieuwe Tab-pagina van Chrome heeft ook enkele subtiele wijzigingen gekregen. Onder de snelkoppelingen naar je meest-bezochte websites wordt nu een overzicht getoond van artikelen die je volgens Google interessant zou vinden. De link naar je favorieten en recente tabs is verder naar onder verdwenen.

Tot slot worden gekleurde tabs nu gewoon in het overzicht van al je tabs. De browser biedt ontwikkelaars al een tijdje de mogelijkheid om hun website een andere tabkleur te geven en die functie wordt nu ook weerspiegeld als je schakelt tussen andere tabs.

Chrome downloaden

Je kunt Chrome voor Android gratis downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app werkt op vrijwel elke versie van Android; de nieuwste versie wordt automatisch uitgerold voor iedereen.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu