Met Chrome 55-update kun je websites offline beschikbaar maken

Thomas Haenen
7 december 2016, 9:05
2 min leestijd
Met Chrome 55-update kun je websites offline beschikbaar maken

Google is begonnen met de uitrol van Chrome 55 voor Android. De browser beschikt nu over een verbeterde Downloads-functie waarmee je video’s, muziek en zelfs complete websites offline kunt opslaan.

Lees verder na de advertentie.

Chrome 55

De nieuwe Downloads-functie was al een tijdje beschikbaar in de Chrome Beta, maar wordt sinds vannacht uitgerold naar een groter publiek. Na het installeren van de laatste update is de functie direct in je browser terug te vinden.

Kijk je vervolgens in het overzicht van opties waar je ook websites kan refreshen of toevoegt aan je favorieten, dan staat daar nu een downloadknop. Met een druk op die knop maak je de website die je op dat moment geopend hebt offline beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een langer artikel downloaden om later verder te lezen op een moment dat je geen mobiel internet hebt.

Chrome 55

De downloadfunctie werkt niet alleen voor tekstpagina’s, maar ook voor video, audio, documenten en meer. Dat lijkt vooralsnog echter slechts bij een handjevol websites met HTML5-video’s te werken. Onder andere Google’s eigen YouTube wordt nog niet volledig ondersteund.

Het overzicht van downloads is ook vernieuwd om beter om te gaan met al je nieuwe opties. In het kun je filteren op pagina’s, video’s en andere bestanden. Ook wordt getoond hoeveel opslagruimte je offline bestanden innemen op je smartphone, inclusief opties om deze te verwijderen of filteren.

Chrome 55 zal tot slot nog iets soepeler lopen op vrijwel alle smartphones. Google heeft verbeteringen doorgevoerd in hoe de browser omgaat met Javascript en je geheugen. Die verbeteringen zul je vooral merken op budgetsmartphones met minder dan 1GB werkgeheugen, al zullen pagina’s ook op krachtigere toestellen een fractie van een seconde sneller laden.

Chrome voor Android downloaden

Je kunt Chrome gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De laatste update wordt de komende dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu