De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Chrome 56-update maakt browser sneller en accuvriendelijker

Thomas Haenen
2 februari 2017, 9:28
2 min leestijd
Chrome 56-update maakt browser sneller en accuvriendelijker

Google heeft vannacht Chrome 56 voor Android uitgerold. De nieuwste versie van de mobiele browser zou onder andere een stuk sneller en energiezuiniger zijn.

Lees verder na de advertentie.

Chrome 56-update

Chrome 56 barst van de verbeteringen die de browser merkbaar sneller moeten maken. Dat valt onder andere op als je pagina’s opnieuw laadt. Een nieuwe cachetechniek zorgt ervoor dat dit 28 procent sneller gaat en bovendien een stuk energiezuiniger is. Chrome bereikt dit door niet de hele pagina opnieuw op te vragen, maar door zoveel mogelijk bestanden die waarschijnlijk niet veranderd zijn gewoon uit de cash te halen. Dat is niet alleen sneller, maar je verbruikt zo ook minder data.

Chromebook 56 update

In de changelog van de Chrome 56-update zijn nog tal van andere verbeteringen op de achtergrond te vinden. Nieuwe frames van een website verschijnen 35 procent sneller in beeld en Chrome houdt nu beter rekening met de hardware van jouw toestel. Op minder krachtige smartphones wordt de processor minder intensief ingezet. Animaties en andere elementen zouden soepeler in beeld gebracht moeten worden.

Tot slot is er ondersteuning voor de Web Bluetooth-api, wat ervoor zorgt dat websites kunnen communiceren met Bluetooth LE-apparaten zoals smartwatches en fitnesstrackers. Zo kun je bijvoorbeeld je bewegingsdata synchroniseren met een website zonder dat er een app bij komt kijken.

Aan de voorkant van de app zijn ook verbeteringen doorgevoerd. De Downloads-sectie toont nu een lijstje met alle sites die je hebt opgeslagen om offline beschikbaar te zijn. Voorheen werden deze in lijstvorm getoond, nu krijg je kleine icoontjes te zien. Sinds kort is de Downloads-functie van Chrome een stuk slimmer. Je kunt niet alleen bestanden downloaden, maar ook artikelen of zelfs complete video’s offline beschikbaar maken.

Chrome downloaden

Je kunt Chrome gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande link. De Chrome 56-update wordt de komende dagen geleidelijk voor iedereen uitgerold.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu