De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe versie Chrome voor Android laadt websites véél sneller

Thomas Haenen
7 juni 2017, 16:17
1 min leestijd
Nieuwe versie Chrome voor Android laadt websites véél sneller

Google heeft vannacht een nieuwe versie van zijn browser uitgerold. De Chrome 59-update voor Android lijkt klein, maar zorgt ervoor dat websites een stuk sneller laden.

Lees verder na de advertentie.

Chrome 59-update beschikbaar

Chrome is de voorbije maanden van verschillende features voorzien. Zo is er een uitgebreide offline modus verschenen, waarmee je gemakkelijk artikelen en websites kan opslaan om ze op een later moment terug te lezen. De Chrome 59-update, die beschikbaar is in de Play Store, biedt op het eerste gezicht geen grote verbeteringen. Op de achtergrond zijn er echter grote stappen gezet.

Chrome 59 maakt voor het eerst gebruik van een vernieuwde Javascript-engine. De daaraan gekoppelde optimalisaties zorgen dat de browser vrijwel alle websites tot zo’n 20 procent sneller laadt. Ook het geheugenverbruik daalt, wat goed nieuws is voor goedkope smartphones met relatief weinig werkgeheugen.

Daarnaast voegt de update ondersteuning toe voor bewegende png-afbeeldingen, een alternatief voor gif-bestanden. Png’s bieden doorgaans een iets hogere beeldkwaliteit. Tot slot zegt Google verschillende verbeteringen te hebben doorgevoerd aan de stabiliteit en veiligheid van Chrome.

Chrome voor Android downloaden

Google rolt de Chrome 59-update geleidelijk uit via de Play Store. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update voor jou beschikbaar is, of je kunt via onderstaande link handmatig checken. Chrome staat standaard al op vrijwel elke Android-smartphone.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu