De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google introduceert nieuwe startpagina in Chrome Dev 59

Rick van der Veer
27 maart 2017, 9:47
2 min leestijd
Google introduceert nieuwe startpagina in Chrome Dev 59

Google heeft de startpagina van Chrome weer een facelift gegeven. In de Chrome 59-update, die zich nu nog in de testfase bevindt, krijg je meteen op de beginpagina een nieuwsoverzicht te zien.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome 59-update

In de nieuwste versie van de Dev-versie van Chrome is het ontwerp van de startpagina in Chrome behoorlijk aangepast. Zo is het grote Google-logo bovenin weggehaald en vervangen door een kleine G in de zoekbalk. Deze balk is een stukje naar boven verplaatst, samen met je veelbezochte websites. Je ziet nu daaronder meteen je recente favorieten, met een lijst van voorgestelde artikelen daar weer onder. Deze lijst verschijnt ook als je op de zoekbalk tikt.

Google heeft de afgelopen tijd wel vaker de startpagina in zijn mobiele browser bijgewerkt. In versie 54 van de browser werden de eerdergenoemde voorgestelde artikelen geïntroduceerd, die met de feature ook offline te lezen waren. Vanaf de Chrome 56-update werd die lijst vergezeld door recent aangemaakte favorieten en downloads.

Gezien de hoeveelheid informatie die Chrome nu weergeeft als je de startpagina opent is het niet vreemd dat Google die gestroomlijnder weer wil geven. Het grote Google-logo in de oudere versie nam veel ruimte in, die nu efficiënter wordt gebruikt.

Google gaat in de toekomst de Chrome-app nóg een facelift geven. In de testversies van Chrome zit al geruime tijd een feature die Chrome Home genoemd wordt. Met Home wordt de adresbalk naar de onderkant verplaatst, waardoor je er makkelijker met je vingers bij kan als je een grote telefoon hebt. Door deze balk omhoog te schuiven krijg je de lijst met voorgestelde artikelen te zien, met onderin het scherm snelkoppelingen voor downloads, favorieten en je internetgeschiedenis.

Google Chrome downloaden

Chrome is op de meeste Android-smartphones de standaard browser. Via onderstaande link kun je de app alsnog downloaden als je hem nog niet op je toestel hebt. Je kunt ook de Dev-versie downloaden: deze bevat doorgaans de nieuwste features, maar is niet zo stabiel als de gewone versie.

Download Google Chrome in Google Play (gratis)

Download Chrome Dev in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu