Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google verplaatst adresbalk Chrome mogelijk naar onderkant scherm

Thomas Haenen
31 oktober 2016, 9:10
2 min leestijd
Google verplaatst adresbalk Chrome mogelijk naar onderkant scherm

Google experimenteert met een nieuwe locatie voor de Chrome adresbalk. In een voorlopige versie van de software wordt deze aan de onderkant van het scherm geplaatst.

Lees verder na de advertentie.

Chrome adresbalk onderaan

Chrome adresbalk

Onlangs verscheen Chrome Canary in de Play Store, een zeer voorlopige versie van de Android-browser die dagelijks wordt bijgewerkt. Nieuwe functies zullen als eerste opduiken in deze versie, zo beloofde Google. Het bedrijf houdt zich aan die belofte, zo ontdekte Android Police.

Zo is het voor gebruikers nu mogelijk om de adresbalk in de browser onderaan in beeld te plaatsen. De functie werkt nog niet helemaal naar behoren: de balk verschijnt wel aan de onderkant, maar bovenaan wordt een wit veld getoond waar de adresbalk zou moeten zijn.

Gebruikers moeten er wel zelf voor kiezen om de adresbalk te verplaatsen. Dat doen ze door in de adresbalk “chrome://flags/#enable-chrome-home” in te voeren. Bij de opties die vervolgens in beeld verschijnen moet ‘Chrome Home’ ingeschakeld worden. Daarna moet je de browser ook nog opnieuw opstarten.

De nieuwe functie is vooral handig op smartphones met grote schermen. Staat de balk bovenaan in beeld, dan is het erg lastig om die nog te openen als je met één hand je toestel gebruikt. Onderaan zijn je vingers plots een stuk dichterbij.

Chrome Home

Waarom de functie precies Chrome Home heet is niet duidelijk. Begin volgende maand verschijnt de Google Home in de Verenigde Staten, een speaker voorzien van Googles stemgestuurde Assistant. Voor zover te zien heeft Chrome Home echter niets te maken met deze andere Home-variant.

Overigens zou Chrome niet de eerste mobiele browser zijn met de adresbalk onderaan in beeld. Onder andere Microsoft doet dit al jaren met de mobiele versie van Internet Explorer en Edge. Op Windows Phone- en Windows 10-toestellen wordt de adresbalk aan de onderkant getoond.

Chrome Canary voor Android downloaden

Je kunt Chrome Canary gratis downloaden via de Play Store. Pas op: omdat het om een zeer voorlopige versie van de browser gaat, loopt deze regelmatig vast. Daarom raadt Google aan om Canary enkel te downloaden als je een ontwikkelaar bent.

Download Chrome Canary in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu