Chrome voor Android helpt je nog meer data besparen

Gijs Ettes
1 december 2015, 19:11
1 min leestijd
Chrome voor Android helpt je nog meer data besparen

De Chrome-browser voor Android heeft een handige ingebouwde functie om data te besparen. De komende tijd gaat Google deze verbeteren, zodat je tijdens het surfen over het web nog minder MB`s verbruikt.

Lees verder na de advertentie.

Chrome databesparing wordt nog beter

chrome databesparing

Om Chrome databesparing in te schakelen druk je in de browser op de optieknop rechtsboven en scrol je naar beneden. Tik op `Databesparing` en op het schuifje om de functie in te schakelen. Met de update die Google uitrolt, en die als eerste in India en Indonesië beschikbaar wordt, kun je tot 70 procent data besparen. De komende maanden kunnen ook gebruikers in andere landen over de verbeterde functie beschikken.

Als je verbinding traag is, worden nu ook afbeeldingen op een website weggelaten om ervoor te zorgen dat deze toch vlot wordt ingeladen. Vervolgens kun je zelf bepalen welke plaatjes alsnog getoond moeten worden. Op deze manier moeten Chrome-gebruikers sneller over het web surfen en tegelijkertijd flink wat data besparen.

Begin volgend jaar lanceert Google overigens ook Accelerated Mobile Pages (AMP), een initiatief om mobiele websites sneller te laten laden. AMP is een variant op html en laat javascript niet toe, wat de laadtijd van  sites  aanzienlijk moet inkorten. Grote partijen als de New York Times, BBC en het Nederlandse NRC hebben zich al aangesloten bij het initiatief om het (mobiele) web sneller te maken.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu