De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Chrome Dev toont tabbladen niet meer bij recente apps

Wouter Nijsen
7 april 2016, 12:12
1 min leestijd
Chrome Dev toont tabbladen niet meer bij recente apps

In de nieuwste versie van Chrome Dev, de ontwikkelaarsversie van de browser, wordt de optie om tabbladen in het menu met recente apps te tonen, verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Tabbladen in Chrome Dev 51

Chrome Dev 51

Dat meldt Android Police. Sinds Android 5.0 (Lollipop) geeft Google gebruikers de optie  om Chrome-tabbladen  te tonen in het multitaskmenu. Hierdoor hoef je binnen Chrome niet meer tussen tabbladen te schakelen, maar zie je ze ook in het multitaskmenu van Android zelf. Zo moet het makkelijk zijn om in één keer te navigeren naar een specifieke tabblad of website.

Google heeft de optie in Chrome Dev 51, de nieuwste testversie van de browser, helemaal verwijderd. Het lijkt erop dat de verandering binnenkort ook in de reguliere Chrome-app wordt doorgevoerd. Vorige maand zorgde Google al met een updateer voor dat alle tabbladen niet meer standaard in het overzicht met recente apps werden getoond.

Voor veel gebruikers was de functie een bron van ergernis, vooral omdat het multitaskscherm sneller vol komt te staan en je hierdoor gemakkelijk tabbladen kwijtraakt. Daarnaast werkt het knopje om van tabblad te wisselen in Chrome veel sneller. Het is momenteel wel mogelijk om de optie handmatig in- of uit te schakelen. Dit doe je door in Chrome naar ‘Instellingen’ te gaan en op het schakelaartje achter `Tabbladen en apps samenvoegen` te tikken.

Chrome Dev 51 staat nog niet in Google Play, maar daar komt spoedig verandering in. Via deze link kun je nieuwste versie als apk-bestand downloaden.

Download Chrome Dev in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu