Zo wordt de Google Chrome-incognitomodus een stukje anoniemer

Thomas Haenen
26 maart 2018, 9:27
2 min leestijd
Zo wordt de Google Chrome-incognitomodus een stukje anoniemer

Google zet stappen om de incognitomodus van Chrome een tikkeltje beter af te schermen. Met nieuwe versies van de browser is het niet langer mogelijk om screenshots te maken van je geheime tabbladen.

Chrome-incognitomodus screenshots maken kan niet meer

In de nieuwste versie van Chrome is het niet langer mogelijk om een screenshot te maken in de incognitomodus. Probeer je dat toch, dan verschijnt er automatisch een notificatie dat de app dit blokkeert. De feature is onverbiddelijk: zelfs als er nog geen website geopend is in de incognitomodus, kun je geen screenshot meer maken. Ook als je bijvoorbeeld de Google Assistant vraagt je beeld vast te leggen, wordt dit geblokkeerd.

Google Chrome incognitomodus screenshots

Met deze update worden je incognitotabs ook afgeschermd in het overzicht van recente apps. Standaard wordt in dit overzicht een snapshot getoond van alles wat als laatste in beeld was in een app, ook als het een incognitotab was. Dat is nu veranderd: je krijgt nu een groot wit vlak in beeld. Deze functies zijn onderdeel van versie 65 van Chrome, dat nu wordt uitgerold voor alle Android-gebruikers.

Houd er wel rekening mee dat de incognitomodus van Chrome niet echt anoniem is. Hoewel de browsegegevens niet worden opgeslagen op jouw smartphone, kunnen anderen eventueel wel meekijken. Surf je via een onbeveiligde verbinding, dan is het voor de beheerder van je internetverbinding (zoals bijvoorbeeld je baas) mogelijk om te zien welke sites je bezoekt. Ook kwaadwillenden kunnen met de incognitomodus aan nog steeds meekijken.

→ Tip: je data beter afschermen? Gebruik een VPN op je smartphone

Chrome voor Android downloaden

Standaard staat Google Chrome al op vrijwel alle Android-smartphones. Mocht dat niet het geval zijn, of wil je kijken of je over de nieuwste versie beschikt, dan kun je Chrome gratis downloaden via onderstaande link naar de Play Store.

Download Google Chrome in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu