De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrome-update geeft web-apps het volledige scherm

Erwin Vogelaar
22 april 2017, 13:49
2 min leestijd
Chrome-update geeft web-apps het volledige scherm

Google Chrome web-apps krijgen het volledige scherm om te gebruiken. Hierdoor zijn deze webpagina’s nauwelijks meer te onderscheiden van normale apps.

Lees verder na de advertentie.

Chrome web-apps

Google rolt versie 58 van zijn webbrowser Chrome uit. Voor Android betekent dit een belangrijke aanpassing voor de manier waarop web-apps getoond worden. Web-apps zijn websites die zich gedragen als apps, zonder dat je een apart bestand hoeft te downloaden en te installeren. Met Chrome 58 kunnen deze apps het volledige scherm in beslag nemen. Dit betekent dat de balk bovenin en onderin niet meer getoond worden en apps nog meer op normale apps lijken. Erg handig, bijvoorbeeld voor games.

chrome web-apps

Web-apps zijn in 2015 al geïntroduceerd, maar pas recentelijk is Google de functies flink aan het uitbreiden. Zo heeft Google in februari web-apps verder in Android geïntegreerd. Als je een web-app aan je homescreen toevoegt, wordt deze app ook in de app-drawer gezet en verschijnen ze ook in het instellingenmenu van Android. Ze kunnen zelfs gebruikmaken van het notificatiesysteem van Android en interactie hebben met andere apps. Het voordeel van deze web-apps is onder andere dat ze weinig ruimte innemen op je Android-toestel. In februari stelde Google de web-app-functies steeds meer uit te breiden en daar is deze week dus een voorbeeld van.

Google probeert steeds meer functies toe te voegen aan Chrome, zodat de browser het centrale punt van elk Android-toestel wordt. Naast de web-apps werkt Google ook hard aan WebVR. Met dit platform is het mogelijk om virtual reality te ervaren via de browser, zonder dat er een extra app of zelfs een bril nodig is. Bijvoorbeeld met de experimentele film Tabel.

Chrome-browser downloaden

Versie 58 van de Chrome-browser wordt nog uitgerold, dus het kan nog enkele dagen duren tot je de update zelf ontvangt. Via onderstaande link kun je de app in de Play Store vinden.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu