De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vernieuwde Chromecast-app toont eerder ingestelde achtergronden

Gijs Ettes
21 mei 2015, 16:29
1 min leestijd
Vernieuwde Chromecast-app toont eerder ingestelde achtergronden

De Chromecast-app is niet bepaald de meest spannende applicatie, maar sinds de laatste update is hij wel wat functioneler geworden. Je kunt nu eerder ingestelde achtergronden bekijken en zien waar ze vandaan komen.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast achtergronden ontdekken

Wanneer je Chromecast geen content afspeelt, kan hij achtergronden (zogenoemde Backdrops) tonen die afkomstig zijn uit je eigen galerij, de Google Open Gallery of het  Google Cultural Institute. Laatstgenoemde toont vooral foto’s van kunstwerken. Voorheen was het niet mogelijk om eerder ingestelde achtergronden te bekijken, maar vanaf nu kan dit dus wel.

Zoals je hierboven ziet, toont de app nu  een kaart met de Chromecast die je hebt ingesteld en de desbetreffende Backdrop, met eronder een pictogram  dat verwijst naar de vijf laatst getoonde achtergronden. Je kunt meer over de Chromecast achtergronden te weten komen door op de bijbehorende link te drukken.

De lay-out van de app is verder iets aangepast, maar de hoofdfunctie blijft toch wel het instellen van de Chromecast en het verbinden van de slimme hdmi-stick met je draadloze netwerk. Dat is binnen een paar minuten gepiept, waarna je content vanuit allerlei bronnen naar je tv kunt streamen. Gebruik je je Chromecast even niet, dan kan het apparaatje ook de weersvoorspelling, satellietfoto’s en nieuws van Google Play Kiosk tonen.

De nieuwste versie van de Chromecast-app is via deze link als apk-bestand te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Bekijk ook onze overzichten met de beste 21  Chromecast apps en 7 handige  Chromecast tips  om alles uit het apparaat te halen.

Download Chromecast in Google Play (gratis)

Kom meer te weten over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu