Dit zijn de 6 beste apps voor je Chromecast Audio

Rick van der Veer
7 mei 2018, 15:44
4 min leestijd
Dit zijn de 6 beste apps voor je Chromecast Audio

Iedereen kent de Chromecast wel, maar er is ook een tegenhanger die alleen geluid afspeelt. In dit artikel laten we je de beste apps voor de Chromecast Audio zien.

Lees verder na de advertentie.

Haal het meest uit je Chromecast Audio met deze apps

Waar de Chromecast Audio in uitblinkt, kun je al uit de naam afleiden. Het apparaatje maakt iedere set luidsprekers of radio ‘slim’ door ze toegang te geven tot allerlei geluidsbronnen via het internet. Hieronder vind je de beste apps om muziek, podcasts of andere audio naar je Chromecast Audio te streamen.

1. Spotify

Spotify

Spotify is één van de populairste streamingdiensten en biedt uiteraard ondersteuning voor de Chromecast Audio. Door onderin beeld op ‘Devices’ of ‘Apparaten’ te tikken, kun je je Chromecast het aangewezen apparaat maken om je muziek op af te spelen. Vervolgens geef je via je smartphone aan welke muziek je wilt beluisteren.

Om Spotify naar de muziekspeler te casten, heb je wel een Premium-abonnement nodig. Een gratis account werkt alleen met een gewone Chromecast. Spotify Premium kost 9,99 euro per maand, of 14,99 voor een familie-abonnement met zes gebruikers.

Download Spotify in Google Play (gratis)

2. Pocket Casts

Pocket Casts, één van de beste podcast-apps voor Android, kan ook zijn geluid via de Audio delen. Door op het Chromecast-icoontje in de app te tikken, hoor je vanzelf je podcast via je Chromecast. Hiervoor dien je uiteraard wel op hetzelfde wifi-netwerk te zitten.

De app is vormgegeven in Material Design, en ziet er dan ook strak uit op iedere Android-smartphone. Via de ingebouwde Discover-feature heb je bovendien altijd wat te luisteren. De app is niet gratis, maar is de prijs van 2,99 euro meer dan waard.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

3. FM Nederland

Chromecast Audio-apps

Een Chromecast Audio kan ook je traditionele radio vervangen. Door een app als FM Nederland te installeren, luister je bijna alle radiozenders van ons land op de mediaspeler. Ook radiozenders die niet via fm uitzenden, zoals Arrow Classic Rock, kun je zo beluisteren.

De app is eenvoudig opgezet, met maar een beperkt aantal opties. Je verbindt met je Chromecast, en kiest vervolgens welke zender je wilt beluisteren. Makkelijker wordt het haast niet.

Download FM Nederland in Google Play (gratis)

4. AllCast

Chromecast Audio-apps

AllCast laat je allerlei multimedia op je smartphone streamen naar je Chromecast. De app werkt ook voor de Chromecast Audio, wat betekent dat je al je muziek en andere audiobestanden eenvoudig op een setje speaker afspeelt. Hiervoor moet je smartphone wel verbonden blijven met hetzelfde wifi-netwerk, want je toestel streamt de muziek rechtstreeks naar de mediaspeler.

AllCast is gratis te gebruiken, maar stopt na vijf minuten met afspelen. Voor 3,65 euro schaf je de Premium-versie aan, die geen tijdslimiet heeft. De app werkt daarnaast voor videobestanden op een gewone Chromecast.

Download AllCast in Google Play (gratis)

5. NPO

npo app

Ook de app van de Nederlandse Publieke Omroep laat je het geluid van de app naar je Chromecast Audio sturen. Dit is vooral handig als je een radiozender wilt aanzetten zonder een echte radio nodig te hebben. Immers heeft niet iedereen meer een ouderwetse fm-radio staan.

Met een gewone Chromecast kun je nog meer met de NPO-app. Via je televisie kijk je zo oude uitzendingen terug, tot wel dertig dagen nadat ze op tv zijn uitgezonden. Het nadeel hiervan is dat de NPO geen streams in hd-kwaliteit aanbiedt. Op een grote televisie zien beelden er al gauw blokkerig uit.

Download NPO in Google Play (gratis)

6. TED

Chromecast Audio-apps

De TED-app, van de welbekende TED-talks, heeft meer dan tweeduizend conferenties van sprekers die expert zijn in hun veld. In de speciaal geselecteerde playlists kun je per onderwerp of veld bekijken wat de meest populaire conferenties zijn. Deze kun je via je Chromecast Audio beluisteren of bekijken via de reguliere mediaspeler.

Met de TED-app kun je daarnaast je favoriete talks aanmerken als favoriet, zodat je ze niet vergeet. Op basis van je kijkgeschiedenis raadt de app je bovendien nieuwe talks aan om te beluisteren. Zo raak je nooit uitgeluisterd.

Download TED in Google Play (gratis)

Chromecast Audio kopen

Heb je nog geen Chromecast Audio en heb je na het lezen van dit artikel het gevoel dat je er eentje nodig hebt? Je kunt ‘m voor 39 euro bestellen bij onder meer MediaMarkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu