De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-app wordt omgedoopt tot Google Cast

Erwin Vogelaar
23 maart 2016, 8:20
2 min leestijd
Chromecast-app wordt omgedoopt tot Google Cast

De Chromecast-app gaat binnenkort door het leven als Google Cast, om zo te benadrukken dat er veel meer mogelijk is dan je browser naar een televisie casten.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast wordt Google Cast

De Chromecast van Google werd al snel een geliefd apparaatje bij velen. Door de stick in een televisie te stoppen kun je allerlei media van je smartphone of ander apparaat naar de televisie streamen via de Chromecast-app. Denk hierbij aan Netflix, NPO, YouTube en meer. Het casten van webbrowser Chrome is ook mogelijk, maar die optie is steeds minder relevant geworden. Om duidelijk te maken dat er veel meer gecast kan worden, gaat de Chromecast-app later deze week verder als Google Cast.

Chromecast Google Cast

De Chromecast-app is tevens niet enkel meer voor de Chromecast zelf te gebruiken, daarom is het extra logisch dat de connectie met Chrome verwijderd wordt. Google heeft de officiële website alvast een update gegeven. “Maak kennis met Google Cast”, opent de nieuwe pagina. Op de website toont Google enkele producten die nu werken met Google Cast, zoals de Chromecast, Google Cast voor audio en Android TV. Verwacht echter in de toekomst meer apparaten die Google Cast ondersteunen, zoals televisies met ingebouwde Cast-functionaliteit zodat je niet nog extra hardware hoeft te kopen.

Tot je zo’n televisie te pakken hebt is de tweede versie van de Chromecast uit 2015 de ideale manier om Google Cast te gebruiken. Je stopt het apparaatje in je televisie, sluit hem aan je wifi, registreert de Chromecast in de app en je bent klaar om te casten. Voor ‘domme’ speakers kun je Chromecast Audio kopen om muziek te streamen.

Google Cast downloaden

De Google Cast-app kun je downloaden in de Play Store via onderstaande link. Op het moment van schrijven heet de app nog Chromecast, maar daar komt eind deze week dus verandering in. Om de app te draaien heb je minimaal android 4.0.3 nodig.

Download Google Cast in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's