De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromer maakt een einde aan in-app-browsers

Jarno Stinissen
25 december 2015, 9:53
1 min leestijd
Chromer maakt een einde aan in-app-browsers

Chromer zorgt ervoor dat linkjes niet met  een in-app-browser worden geopend, maar met Chrome. Hiervoor maakt de app gebruik van de Chrome  Custom Tabs-functie.

Lees verder na de advertentie.

Dit doet Chromer

Wanneer je op een linkje tikt in een Android-app, wordt doorgaans System WebView gebruikt om die te openen. De meeste Android-apps beschikken immers niet over een eigen browser. WebView is echter een vrij beperkte  browser, mede omdat  je wachtwoorden en bookmarks niet worden gesynchroniseerd. Om de browse-ervaring binnen Android-apps te verbeteren, werd dit jaar op Google I/O Chrome Custom Tabs aangekondigd.

Met Chrome Custom Tabs wordt de Chrome-browser beschikbaar binnen elke app. Hierdoor beschik je over een veel betere browser en meer features. Het probleem is echter dat Chrome Custom Tabs maar door weinig app-ontwikkelaars wordt toegepast.

De nieuwe app Chromer zorgt ervoor dat iedere app gebruik kan maken van Custom Tabs, zonder dat de ontwikkelaar dit hoeft te implementeren. In plaats van dat linkjes in een brakke in-app-brower worden geopend, zorgt Chromer ervoor dat dit met Chrome gebeurt.  Door de app  laden pagina`s aanzienlijk sneller en hoef je je niet telkens in te loggen bij websites. Chrome Customs Tabs zijn tevens een stuk veiliger en laten je ook de databesparende modus van Chrome gebruiken.

Chromer downloaden

Chromer  is een goede manier om de algemene browse-ervaring te verbeteren. De app is gratis via onderstaande link te downloaden, weegt 1,3MB en vereist Android 4.1 of hoger.

Download Chromer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu