De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrooma Keyboard: fijne vervanger voor je Android-toetsenbord

Jarno Stinissen
29 januari 2016, 14:11
2 min leestijd
Chrooma Keyboard: fijne vervanger voor je Android-toetsenbord

Chrooma Keyboard is zeker niet uniek in zijn soort, maar het alternatieve toetsenbord is dankzij zijn aanpasbaarheid wel een interessante optie voor wie het standaardkeyboard van zijn Android zat  is.

Lees verder na de advertentie.

Veelzijdig keyboard

Sinds deze week heeft Chrooma Keyboard ook ondersteuning voor de Nederlandse taal, zodat je op het wereldbolletje (of desgewenst de spatiebalk) kunt drukken om te wisselen tussen bijvoorbeeld Engels, Nederlands of Spaans. Verder kun je normaal typen of swipen om woorden te vormen, en dat alles met een fraai design  dat past in het Material Design dat Android sinds Lollipop gebruikt. Wat Chrooma echter onderscheidt van de concurrentie is het gemak waarmee je het keyboard naar wens aanpast.

Zo kun je het formaat van het toetsenbord aanpassen, waarmee  knoppen kleiner of groter worden, zodat je ze gemakkelijker kunt aantikken. Ook kun je de kleur van Chrooma aanpassen en een nachtmodus inschakelen. Die maakt gebruik van de omgevingssensor van je smartphone om het keyboard een donkerdere kleur te geven. Handig als je vaak ‘s avonds of ‘s nachts berichtjes typt.

Verder kun je kiezen tussen effen kleuren of een gradiënt als achtergrond, maar het is ook mogelijk om Chrooma dezelfde kleur te laten aannemen als de app waarin je zit. Vernuftig. Ook handig zijn de verschillende indelingen waaronder ‘Palette’, waarbij letters groot worden weergegeven en cijfers in een submenu verstopt zitten. Wil je ze liever als extra rij boven de letters, dan is dat uiteraard mogelijk. En niet geheel onbelangrijk: de app heeft goede woordvoorspelling en zit tjokvol emoji.

Download Chrooma Keyboard in Google Play

Via de link hieronder kun je Chrooma Keyboard in Google Play downloaden. De app kost anderhalve euro, maar is vrij van reclame of in-app aankopen. Voor installatie is Android 4.4 of hoger en tenminste 58MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Download Chrooma Keyboard in Google Play (1,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu