Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Cinemagram voor Android verschenen, als alternatief voor Vine

Redactie
10 april 2013, 18:44
2 min leestijd
Cinemagram voor Android verschenen, als alternatief voor Vine
cinemagram filters

Twitter introduceerde begin dit jaar Vine, een videodienst waarmee je via een app korte, herhalende filmpjes kon maken. Vine bestaat als iOS-app, maar is nog niet op Android verschenen. Concurrent Cinemagram springt daarom in het gat en introduceert vandaag een Android-versie van de app, precies een jaar nadat ze beloofden een Android-app te gaan maken. Met deze app maak je een kort filmpje, die je vervolgens laat omzetten naar een soort animated gif, een kort herhalend filmpje. Hierbij is gekozen voor een Instagram-achtige benadering waarbij je ook bij matige opnames een leuk resultaat krijgt. Oorsponkelijk had Cinemagram voor iOS een wat andere insteek: je maakte een video, waarbij maar een deel van het beeld beweegt. Sinds Twitter Vine aankondigde heeft Cinemagram zich met nieuwe functies steeds dichter naar Vine toe bewogen.

Cinemagram werkt als volgt: je houdt je vinger op een grote knop onderin het scherm om de opname van een paar seconden te starten. Daarna kun je een andere scene opnemen en alles samenvoegen tot een kort filmpje, die je deelt met vrienden. Net als bij Instagram kunnen vrienden op een hartje tikken om aan te geven dat ze de video leuk vinden. Ze kunnen ook commentaar geven. Er zijn allerlei Instagram-achtige filters aanwezig om je video een gek effect mee te geven. Alle video’s zijn 4 seconden lang en zijn te delen op Facebook en Twitter. Eventueel kun je de animated gif’s delen via je Tumblr-blog, waar anderen ze ook weer opnieuw kunnen delen.

Lees verder na de advertentie.

De eerste versie van de app is nog niet helemaal vrij van fouten. Gebruik je de Open-knop in een videofilmpje, dan word je naar de iOS-app doorgestuurd, wat nogal frustrerend is als je een Android-smartphone hebt. Het delen van video’s werkt overigens prima. Zolang Vine voor Android er nog niet is kun je met Cinemagram goed uit de voeten om lekker aan de slag te gaan met de kortefilmpjes-hype.

Downloaden: Cinemagram (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu