De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cinematics: fraaie app om films te checken en ontdekken

Wouter Nijsen
8 april 2016, 19:03
2 min leestijd
Cinematics: fraaie app om films te checken en ontdekken

Ben je een filmliefhebber, dan moet je de nieuwe app Cinematics eens checken. De applicatie heeft een  grote  database van films en een fraai ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Cinematics

Cinematics is een nieuw alternatief voor de IMDb-app, dat gebruikmaakt van TMDB (The Movie Database) om je van informatie over  films en acteurs te voorzien. Dit doet de app op een fraaie manier, door bovenin grote afbeeldingen te tonen met daaronder een sypnosis, informatie over de cast en reviews. Waar IMDb beoordelingen van gebruikers met een Metascore toont, zie je in Cinematics de gemiddelde score uit IMDb zelf en van filmwebsite Rotten Tomatoes. In het tabblad `Reviews` kun je gerichter zoeken naar een recensie van een bepaalde filmcriticus. Zo zie je gelijk of een film de moeite waard is of niet.

Bij elke film kun je doorklikken naar de acteurs die meespelen, waarna je precies ziet  in welke producties  ze meegespeeld hebben. De app zelf is opgedeeld in vier categorieën: Now Playing, Upcoming, Popular en Top Rated. Elke categorie heeft een lange lijst met films om te ontdekken, al kun je met het zoekknopje bovenin ook gewoon de pagina van een specifieke film of acteur openen.

Cinematics oogt wat rustiger en moderner dan de IMDb-app, maar is helaas een stuk minder uitgebreid. Zo zijn televisieseries niet te vinden en is de algemene informatie bij elke film wat karig. Ook lijkt de database niet altijd goed te werken, wat je bijvoorbeeld merkt als je door lijsten met films scrollt, waarbij het regelmatig voorkomt dat het verkeerde jaartal wordt getoond. Daarnaast is het niet mogelijk om bij te houden welke films je wilt zien of al hebt gekeken.

Cinematics voor Android downloaden

Cinematics staat gratis in Google Play en is via onderstaande link te downloaden. De app weegt 2,5MB en werkt op alle apparaten met Android 4.1 of hoger.

Download Cinematics  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu