Fijne ov-app Citymapper krijgt ondersteuning voor de Randstad

Wouter Nijsen
2 juli 2015, 14:47
2 min leestijd
Fijne ov-app Citymapper krijgt ondersteuning voor de Randstad

De fijne  ov-app Citymapper is van een flinke update voorzien, die ondersteuning voor de Randstad toegevoegd. Daarmee is de applicatie nu nóg beter geworden.

Lees verder na de advertentie.

Citymapper nu in de Randstad

Citymapper is één van de beste ov-apps voor Android en dat is niet zomaar zo. De applicatie maakt het openbaar vervoer in het binnen- en buitenland namelijk een stuk duidelijker. Vandaag is er een update voor de app uitgebracht die een aantal nieuwe steden toevoegt, maar het belangrijkste is dat Citymapper nu de Randstad ondersteunt. Hierbij zijn routes van de NS en lokale vervoerders in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht toegevoegd.

Zodra je de vernieuwde app opent, zie je onderin gelijk de mogelijkheid om `m in de Randstad te gebruiken. De werking blijft – zoals je van Citymapper gewend bent – erg simpel. Je vult een vertrek- en aankomstplaats in om te zoeken, maar er zijn ook handige suggesties aanwezig waarmee je met een druk op de knop naartoe reist. Door de update worden aankomsttijden voortaan realtime weergegeven. Zo weet je precies wanneer je bij een bestemming arriveert.

Citymapper werkt overigens niet alleen met het openbaar vervoer. Zo kun je ook instructies opvragen wanneer je liever wandelt of fietst. Het geinige hierbij is dat het aantal verbrande calorieën wordt bijgehouden.

De Android-app van Citymapper beschikte al tijden over  een aantal toffe  functies. Zo heeft de applicatie ondersteuning voor Android Wear, waardoor je ook op je smartwatch instructies kunt opvragen. Ook handig is dat de app automatisch een notificatie naar een Android Wear-apparaat stuurt wanneer je bij een bepaald station of bushalte moet uitstappen.

Download Citymapper voor Android

De nieuwe functies worden met een update aan Citymapper toegevoegd. De nieuwste versie van de app is gratis via onderstaande link te downloaden. De vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download Citymapper  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu