Clap Phone Finder: klap eens in je handjes… en vind je Android-telefoon

Wouter Nijsen
19 mei 2011, 21:53
1 min leestijd
Clap Phone Finder: klap eens in je handjes… en vind je Android-telefoon
Clap Phone Finder_Android

Iedereen kent waarschijnlijk wel de sleutelhangers die geluid maken, zodra je fluit of in je handen klapt. Ze zijn een handig hulpmiddel voor lieden die vaak vergeten waar ze hun sleutels hebben neergelegd. Mocht jij vaak je Android-telefoon kwijt zijn dan kun je natuurlijk zo’n sleutelhanger aan je telefoon plakken, of de eerder besproken Bluetooth-tag aanschaffen. Maar het kan ook eenvoudiger én goedkoper.

Ontwikkelaar Illusion Ground heeft namelijk de Clap Phone Finder Android-app gemaakt. Deze app draait op de achtergrond en zorgt ervoor dat de beltoon van je Android-telefoon te horen is wanneer je in je handen klapt. In de app kun je ondermeer de gevoeligheid instellen, zodat je Android-telefoon ook reageert op wat zachtere klapgeluiden en een beltoon kiezen. Het onderstaand, ietwat knullige, filmpje laat zien dat het principe echt lijkt te werken.

Lees verder na de advertentie.

Er valt nog wel wat te verbeteren aan deze Android-telefoon-terugvind-app. Wanneer je bijvoorbeeld je toestel op ‘stil’ of ‘trillen’ hebt staan wordt door Clap Phone Finder niet de beltoon geactiveerd, wat een regelrechte misser te noemen is. Ook blijkt dat je in bepaald ritme moet klappen wil de app actief worden. Clap Phone Finder kost €0,70 en is verkrijgbaar in de Android Market. De app werkt overigens alleen op toestellen met Android versie 2.1 of hoger!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu