Clean Master: houd je toestel schoon met fraaie en gratis Android-app

Redactie
6 augustus 2014, 19:02
1 min leestijd
Clean Master: houd je toestel schoon met fraaie en gratis Android-app
clean master

Clean Master is één van de meest populaire apps om je Android lekker schoon te houden. De app heeft vier belangrijke features: ongewenste bestanden opruimen, werkgeheugen vrijmaken, de rechten per app laten zien en een handig overzicht van al jouw apps (en welke je niet meer nodig hebt). Deze functies worden in een fraaie en overzichtelijke interface getoond, waardoor Clean Master ook nog eens lekker vlot werkt.

Inmiddels hebben meer dan 100 miljoen mensen de app gedownload om hun telefoon of tablet op te ruimen en het overgrote gedeelte van de reacties is positief.

Lees verder na de advertentie.

Over Clean Master

Twee functies van Clean Master zijn erg belangrijk: ongewenste bestanden opruimen en werkgeheugen vrijmaken. Laatstgenoemde doet hij door overbodige apps te sluiten, die veel energie kunnen verbruiken omdat ze per ongeluk nog zijn ingeschakeld. Daarnaast ruimt de app ongewenste bestanden op, zoals thumbnails van verwijderde foto’s en ander cache-geheugen dat je niet meer nodig hebt.

clean-master-screens

Via de functies ‘privacy’ en ‘app beheer’ kun je per app de privacy-instellingen en rechten zien. Hier is het ook mogelijk om gevoelige informatie te verwijderen, zoals lokale informatie of je zoekgeschiedenis. Via het app beheer kun je snel en gemakkelijk bekijken welke apps opslagruimte innemen en kun je deze deïnstalleren.

Clean Master video

Download

Clean Master is gratis in Google Play te downloaden. De benodigde Android-versie verschilt per apparaat.

Download Clean Master in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu