Word productiever door apps te blokkeren met ClearLock

Wouter Nijsen
5 september 2015, 16:02
1 min leestijd
Word productiever door apps te blokkeren met ClearLock

ClearLock is een nieuwe Android-app van Nederlandse bodem die ervoor zorgt dat je minder door apps wordt afgeleid. Dat doet ClearLock door applicaties tijdelijk te blokkeren.

Lees verder na de advertentie.

Minder afleiding door ClearLock

Wanneer je veel verschillende applicaties op je Android-toestel hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat je regelmatig wordt afgeleid. Dat is op zich niet zo ramp, maar wel vervelend wanneer je bijvoorbeeld aan het werk of met je studie bezig bent. De nieuwe Android-app ClearLock wil je hiermee helpen. De app blokkeert afleidende apps voor een bepaalde tijd, en dat heb je helemaal  zelf in de hand.

Wanneer je ClearLock opent, zie je een lijst met alle geïnstalleerde apps op je Android. Je blokkeert er één door op het vinkje achter de betreffende app en vervolgens op de ronde actieknop te tikken. Hierna kun je aangeven voor hoelang een applicatie moet worden geblokkeerd. Dat kan voor minimaal 10 minuten en tot maximaal 3 uur lang.

ClearLock zorgt er vervolgens voor dat je de geblokkeerde applicaties niet kunt gebruiken. Is het toch nodig om een app op te starten, dan dien je je smartphone opnieuw aan te zetten. Wil je helemaal niet meer worden gestoord, dan kun je met het knopje rechtsboven (drie puntjes) alle beschikbaar apps in één keer blokkeren.

Download ClearLock voor Android

ClearLock is gratis via de link hieronder te downloaden. De app is 2MB groot en werkt op apparaten met Android 4.1 of hoger.

Download ClearLock in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu