De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cloud-based gaming op je Android-telefoon

Redactie
2 december 2010, 21:03
1 min leestijd
Cloud-based gaming op je Android-telefoon
world-warcraft

Binnenkort hoef je geen spellen meer te installeren op je telefoon, maar speel je deze in een cloud! Dit onthult GameString. Voor wie bekend is met de dienst ‘Onlive’ is dit niets nieuws onder de zon, maar het is wel bijzonder dat het nu op je Android-telefoon kan. Het idee is dat je niet langer meer een spel op je PC, laptop of Android-apparaat draait, maar het spel op een andere PC of server staat. Jij drukt op de knoppen, deze gaan naar een server en vervolgens krijg je het resultaat terug op je display. Zo is het Gamestring gelukt om de grootste MMORPG – World of Warcraft – op een HTC Desire te spelen.

Dit is niet de eerste keer dat GameString een `game streamer` maakt voor een Google product. Dit heeft het bedrijf namelijk al een keer eerder gedaan voor Google TV. Ook toen demonstreerde GameString World of Warcraft. Je zou bijna denken dat GameString een deal heeft met Blizzard.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk zitten er nog wel een paar nadelen aan dit product. Zo mag je niet te ver weg zitten van de server waar het spel op draait en moet je een minimale snelheid hebben van 2 Mbps download / 2 Mpbps upload. Hieronder een filmpje hoe dat er allemaal uitziet!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu