De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

CloudCal: uitgebreide agenda-app om al je afspraken te beheren

Wouter Nijsen
11 oktober 2015, 11:13
2 min leestijd
CloudCal: uitgebreide agenda-app om al je afspraken te beheren

CloudCal is een nieuwe agenda-app voor Android. De app laat je op een fijne manier zaken inplannen en beschikt over diverse handige features om je agenda inzichtelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

Je agenda beheren met CloudCal

Aan agenda-apps geen gebrek in Google Play en daarom moet je als app van goeden huize komen om op te vallen. Het nieuwe CloudCal probeert dit te doen door je ingeplande afspraken op een unieke manier te tonen. De app maakt namelijk gebruik van de zogenoemde Magic Circles, die in feite alle afspraken van één dag omtoveren tot een klok. Hiervoor weet je precies wat en wanneer je iets op de planning hebt staan. Het is een simpel principe, maar het werkt verassend goed.

Wanneer je CloudCal opstart, wordt standaard je agenda voor de huidige maand getoond. Met het knopjes linksboven kun je schakelen tussen een dag-, week-, of maand-weergave. De `Planning`-functie toont simpelweg je belangrijkste afspraken op een tijdlijn.

CloudCal integreert verder met populaire diensten als Google Agenda, Exchange en Outlook en werkt samen met CloudTasks, een simpele to do-app. Verder ziet de agenda-app er fraai en minimalistisch uit, wat komt door het gebruik van Googles Material Design. Kenmerkend zijn de lichtblauwe balk bovenin, vloeiende animaties en de ronde actieknop. Laatstgenoemde gebruik je om direct een afspraak in te plannen.

In de instellingen van de app vind je de mogelijkheid om weeknummers te weergeven en verschillende opties om herinneringen te gebruiken. Hier kun je ook bepaalde zaken van je agenda openbaar maken, als je iets wilt delen met anderen.

CloudCal voor Android downloaden

Ben je op zoek naar een vervanger voor je agenda-app, dan kun je CloudCal een kans geven. De app is gratis in gebruik, maar bevat wel enkele in-app aankopen. Via onderstaande link kun je CloudCal downloaden. Zorg dat je beschikt over 13MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger.

Download CloudCal in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu