De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

CloudCaster: handige app cast video’s van bijna alle diensten naar Chromecast

Redactie
22 april 2014, 16:01
1 min leestijd
CloudCaster: handige app cast video’s van bijna alle diensten naar Chromecast
cloudcaster

CloudCaster is een handige app die content van 23 verschillende online diensten beschikbaar maakt en foto’s, video’s en muziekbestanden naar jouw Chromecast laat streamen. Daarmee is CloudCaster een handige oplossing voor velen om content van verschillende clouddiensten naar de Chromecast te streamen zolang deze diensten geen ondersteuning voor Googles hdmi-stick toevoegen.

Daarnaast is het mogelijk om lokale bestanden naar de Chromecast te streamen: altijd handig. Zo biedt CloudCaster veel functies die alleen binnen één app vallen.

Lees verder na de advertentie.

CloudCaster

CloudCaster ondersteunt onder andere DLNA vanaf Android 4.0 en hoger en WebDAV-servers. Ook de clouddiensten van Dropbox, Google Drive, OneDrive, Bitcasa en Box worden allemaal ondersteund, waarbij er direct naar de Chromecast wordt gestreamed. Bij SMB/CIFS, Copy.com en SugarSync wordt de content eerst naar het toestel gedownload en vervolgens naar de Chromecast gestuurd.

Via deze link zie je alle formaten die de Chromecast ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan GIF, JPEG en PNG voor foto’s, MP4 voor streaming, de verschillende formaten voor ondertitels en natuurlijk de videocodecs als H.264.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps. En heb je de combinatie van Plex Chromecast al geprobeerd?

Download

CloudCaster is gratis in Google Play te downloaden. De gratis versie beschikt over advertenties en laat je maar één dienst toevoegen. De betaalde versie van 2,69 euro verwijdert de advertenties en maakt alle diensten beschikbaar.

Download: CloudCaster (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu