Cloudflare lanceert Android-app: sneller en met meer privacy internetten

Florence Peeters
12 november 2018, 17:03
2 min leestijd
Cloudflare lanceert Android-app: sneller en met meer privacy internetten

Cloudflare heeft een Android-app uitgebracht van zijn internetdienst 1.1.1.1. Met deze app kun je met veel meer privacy internetten op je smartphone, en het werkt kinderlijk eenvoudig.

Lees verder na de advertentie.

Ongezien en veilig browsen

Het Amerikaanse bedrijf Cloudflare heeft al langer een eigen dns-dienst, maar heeft nu de appversie ervan uitgebracht. Met deze app kan de beheerder van een (wifi)-netwerk niet zien welke websites je bezoekt vanaf je telefoon. Bovendien is de server van Cloudflare een stuk sneller, waardoor je veel vlotter over het web surft.

De app, 1.1.1.1, versleutelt je dns-aanvragen. Een dns-aanvraag (domain name system) wordt verstuurd wanneer jij naar een website gaat in je browser. Standaard gaat dit via de dns-servers van je internetprovider, waardoor zij ook jouw gegevens kunnen inzien en zelfs verkopen als waardevolle data aan bijvoorbeeld online adverteerders.

Met een dns-dienst zoals 1.1.1.1 schakel je dat uit en wordt alles beveiligd via de eigen, gratis server van Cloudflare gestuurd. Zo heb je veel meer privacy tijdens het internetten. Zeker wanneer je regelmatig verbonden bent met een openbaar wifi-netwerk is 1.1.1.1 aan te raden.

Schakelaar voor je privacy

Met een app als deze zorg je in zulke situaties namelijk dat je privacy gewaarborgd blijft en anderen niet zomaar jouw surfgedrag kunnen inzien of misbruiken. Om dns-aanvragen te kunnen versleutelen, moet je via de app eerst een VPN-profiel installeren.

Dit stelt de app na toestemming zelf in, waardoor je vrijwel meteen beveiligd kan browsen. Zet vervolgens de schakelaar aan, en je kunt privé internetten. Je kunt ook aan het sleutel-icoontje in de bovenste balk van je toestel zien dat je op dat moment verbonden bent met de dienst van Cloudflare.

→ Lees ook: VPN op Android: tips, instellen en de beste VPN-diensten

De dienst uitzetten doe je simpelweg door de schakelaar weer uit te swipen. Wanneer 1.1.1.1 is ingeschakeld, werken andere VPN-apps op je smartphone overigens niet.

Naast het feit dat de app erg simpel werkt, zorgt het ervoor dat je internetsessies merkbaar sneller laden. Websites laden duurt minder lang, waardoor iets opzoeken op het internet veel soepeler gaat.

Download 1.1.1.1 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu