De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Muziek luisteren vanuit je eigen cloud met CloudPlayer

Wouter Nijsen
20 juni 2015, 10:16
2 min leestijd
Muziek luisteren vanuit je eigen cloud met CloudPlayer

De nieuwe app CloudPlayer laat je muziek afspelen vanuit je favoriete clouddienst. Dat werkt fijn en kan vervolgens ook via een Chromecast. Ook zijn er genoeg handige functies aanwezig. Lees hier meer over de app.

Lees verder na de advertentie.

Muziek luisteren vanuit de cloud

CloudPlayer lijkt op het eerste gezicht op de zoveelste muziek-app uit  Google Play, maar dat is niet helemaal waar. De applicatie doet namelijk iets tofs. Met CloudPlayer is het – zoals de naam van de app al doet vermoeden – om muziek rechtstreeks vanuit je persoonlijke cloud af te spelen. De app biedt ondersteuning voor de meest populaire clouddiensten, zoals Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

CloudPlayer

Qua interface steekt CloudPlayer goed in elkaar. De app is voorzien van het Material Design van Android 5.0 en werkt met een simpel hamburgermenu om alle opties te presenteren. Zo schakel je gemakkelijk tussen nummers, artiesten, afspeellijsten of genre`s. Vanuit de instellingen voeg je een Dropbox-, Google Drive- of OneDrive-account toe, al heb je daar wel de betaalde versie van de app voor nodig.

CloudPlayer zit verder vol met functionaliteiten. Zo heeft de app Chromecast-ondersteuning, waardoor je muziek direct naar je televisie kunt streamen. Ook is er een uitgebreide equalizer aanwezig waarin je zelf veel kunt aanpassen.

Met de zogenoemde offline-knop schakel je gemakkelijk terug naar muziekbestanden die je lokaal hebt opgeslagen. Dat is handig wanneer je onderweg bent en geen data wilt verbruiken.

CloudPlayer voor Android downloaden

CloudPlayer is via onderstaande link te downloaden en  de eerste zeven dagen gratis te gebruiken. Daarna dien je een eenmalig bedrag van 5,35 euro neer te leggen. Dat is ietwat aan de hoge kant, maar je krijgt er veel voor terug. Zo worden alle cloudfunctionaliteiten en nog veel meer opties beschikbaar gemaakt. Voor de  installatie heb je  Android 4.1 of hoger en 22MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download CloudPlayer in Google Play (gratis / 5,35 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu