Codebusters: speel online MasterMind met je Android-toestel

Redactie
27 augustus 2012, 17:25
1 min leestijd

Een vergelijkbare versie van het denkspelletje MasterMind is nu ook online te spelen in de vorm van Codebusters. De Android-game is uitgebracht door een Nederlandse ontwikkelaar en laat MasterMind weer herleven: één van de meest gave en verslavende games ooit. In MasterMind moet je de code van de tegenstander kraken die uit vier gekleurde pinnetjes bestaat. Hoe vaker jouw code niet de juiste is, hoe minder punten je uiteindelijk overhoudt. Degene met de meeste punten heeft gewonnen.

Na het invoeren van de mogelijke kleurencombinatie zie je hoeveel kleuren je goed en fout hebt. De uitdaging is echter dat je niet precies weet welke pinnetjes de juiste zijn, aangezien dit niet wordt aangegeven. Dit maakt het behouden van een hoog puntenaantal een stuk pittiger, omdat je soms ook een pinnetje met de juiste kleur verwijdert.

Lees verder na de advertentie.

Het is mogelijk om een account via Facebook of e-mail aan te maken. Het voordeel van een account via Facebook is dat je direct al je vrienden uit kunt nodigen om een game te starten. Codebusters laat je ook een spel starten op basis van een username en e-mail of de app zoekt naar een willekeurige tegenstander. Hierbij maakt het niet uit of diegene Android- of iOS-versie gebruikt.

Codebusters is als gratis download in de Google Play Store beschikbaar. De advertenties zijn via een in-app aankoop te verwijderen.

Download: Codebusters (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu