Maak eenvoudig lijstjes en reminders in je notificatiescherm met Collateral

Rick van der Veer
10 februari 2017, 13:44
1 min leestijd
Maak eenvoudig lijstjes en reminders in je notificatiescherm met Collateral

Collateral is een handige app die gericht is op het maken van lijstjes en notities. De nadruk ligt op het tonen van notificaties voor alle items.

Lees verder na de advertentie.

Notities tussen je notificaties met Collateral

Waar Collateral in uitblinkt ten opzichte van apps die hetzelfde doen, is dat Collateral je items in je notificatiescherm laat plaatsen. Vooral mensen die hun notificaties als een to-do-lijst gebruiken kunnen hiermee nog meer informatie in dat scherm verwerken.

Iedere notificatie kan naar eigen smaak worden ingericht. Notities en lijstjes kunnen eigen kleurtjes en beschrijvingen krijgen die terug te zien zijn tussen de notificaties. Daarnaast kun je zelf een icoontje instellen voor elke losse notificatie, zodat je ze makkelijker uit elkaar kan houden. Daarnaast kun je je notificaties rangschikken, waarbij je belangrijke notificaties bovenaan kunt zetten of juist onderaan kunt houden.

Om een notificatie te maken kun je in Collateral zelf een lijstje, notitie of reminder maken. Je kunt ook vanuit een andere app iets naar Collateral delen, waarmee je in één keer een notificatie kunt invullen. Collateral heeft daarnaast een handige nachtmodus die automatisch in- en uitschakelt op basis van de tijd.

De app is gratis te gebruiken, maar de betaalde versie voegt een aantal nuttige functies toe. Zo kun je met de Premium-versie je notities synchroniseren met je Google-account, of rechtstreeks acties uitvoeren vanuit je notificatiescherm. Daarnaast voegt deze versie opties toe voor reminders en kun je plaatjes toevoegen aan specifieke notificaties. Bovendien toont de betaalde versie geen advertenties in de app.

Collateral downloaden

Collateral is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.1 of hoger nodig. De betaalde versie kost 2,23 euro en is via een in-app aankoop beschikbaar.

Download Collateral in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu