Color Touch Effects Android-app geeft kleur aan je foto’s, of juist niet

Wouter Nijsen
16 mei 2011, 11:45
1 min leestijd
palette1

Color Touch Effects is een nieuwe fotobewerking-app voor je Android-telefoon. Zoals andere foto-apps voor Android is het met Color Touch Effects ook mogelijk om verschillende filters op je foto’s los te laten. Er is echter één effect wat deze app bijzonder maakt. Via deze Android foto-app kun je namelijk van een deel van je foto de kleur bewerken. Zo kun je ervoor kiezen om slechts een deel van je foto in kleur weer te geven en de rest in zwart/wit.

Lees verder na de advertentie.

Na het starten van Color Touch Effects kun je er voor kiezen een foto te gebruiken die op je telefoon is opgeslagen, een nieuwe maken of een foto van Facebook te gebruiken. Via de Effects-knop kun je verschillende filters op je afbeelding toepassen zoals de bekende sepia en lomo-effecten. Ook kun je aan de slag met contrast en helderheid. Met de Paint-knop kun je je foto’s echter echt bijzonder maken. Met deze functie kun je namelijk bepaalde delen van de foto inkleuren of juist zwart/wit maken waardoor een bepaald onderwerp beter tot zijn recht komt. Het inkleuren doe je door met je vinger over het scherm te vegen en dat vergt wel wat geduld. Gelukkig kun je de grootte van de virtuele kwast instellen en kun je op een bepaald gedeelte van de foto inzoomen zodat je wat nauwkeuriger kunt werken.

Color Touch Effects is een leuke app die een bijzonder effect aan je foto’s geeft. Het vergt enig geduld en een vaste hand maar het resultaat mag er zeker zijn. Proberen? Downloaden kan gratis in de Android Market. Als alternatief kun je overwegen het eveneens gratis Magic Canvas te installeren of het €1,40 kostende Color Effect.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu