Color voor Android wil dé mobiele foto-app worden

Redactie
24 maart 2011, 8:30
3 min leestijd
Color voor Android wil dé mobiele foto-app worden
color android iphone

Er zijn apps die door een klein enthousiast team worden gemaakt. Mensen die met weinig middelen proberen om iets moois te maken, in de hoop dat het aanslaat. Er zijn ook apps zoals Color: deze app kreeg voor de lancering al 41 miljoen dollar aan investeringen en wordt door een team van 27 mensen gemaakt. Color is de nieuwste foto-app voor Android en iPhone, bedacht door Lala-oprichter Bill Nguyen. Nguyen kreeg geld van Sequoia Capital, Bain Capital en Silicon Valley Bank met de bedoeling om dé mobiele foto-app te worden. De app werkt als een soort groepscamera. Meerdere mensen maken foto’s en video’s die allemaal in hetzelfde groepsalbum verschijnen. Je deelt de foto’s met de mensen die bij je in de buurt zijn. Via tekstberichten hou je onderling contact.

De investering van 41 miljoen dollar is bijzonder. Sequoia Capital heeft nog nooit zoveel geld in een start-up gestoken, voordat deze daadwerkelijk van start was gegaan. Het is meer geld dan Sequoia ooit in Google investeerde, dus dat zegt wel wat over het vertrouwen dat de investeerders hebben dat Color een succes gaat worden. Color lijkt de zoveelste app waarmee je foto’s kunt uitwisselen, vergelijkbaar met PicPlz, maar er is wel een verschil. Je hebt geen systeem waarbij je vrienden of volgers moet zien te vinden. Alle ‘vriendschappen’ in de app zijn afhankelijk van de situatie waar je bent. Je foto’s worden gedeeld met mensen die in de buurt zijn.

Lees verder na de advertentie.

Een ander verschil met PicPlz is dat Color geen filters of lenzen bevat om je foto’s een bijzonder effect te geven. Het enige wat Color op dit moment heeft is het maken van een fotostroom, die wordt gedeeld met mensen die op maximaal 100 feet (ca. 30 meter) afstand van je zijn. Zit je in een restaurant, dan zie je alle andere foto’s die in de buurt zijn gemaakt. Aan de hand van groepen probeert Color orde in de chaos te brengen. Je kunt aangeven met welke mensen je uitgaat, zodat er een tijdelijke groep wordt gemaakt waarin alleen jouw vrienden zichtbaar zijn. Tegelijk kun je ook bladeren naar andere groepen in de buurt. Er is ook een algemene fotostream waarbij je alles in de buurt te zien krijgt.

color-fotos

Color houdt ook rekening met de mate waarin je met iemand afspreekt. Ben je vaak fysiek in de buurt van een andere gebruiker, dan concludeert Color dat je vrienden bent. Deze vrienden verschijnen bovenin de lijst en het zijn ook de eerste foto’s die je te zien krijgt wanneer je de app opent. Vrienden zakken naar beneden in de lijst als je lange tijd niet met ze afspreekt. De foto’s van vrienden die je nooit meer ziet veranderen van kleur naar zwart-wit. Je kunt via je vriendennetwerk ook foto’s van andere plaatsen zien: open je de profielpagina van een vriend, dan kun je foto’s zien die op maximaal 30 meter afstand van deze vriend zijn gemaakt.

Om groepen te maken gebruikt Color niet alleen de GPS-functie van je telefoon. Ook de lichtomstandigheden en de microfoon worden gebruikt (om omgevingsgeluiden te vergelijken). In de toekomst denkt het team uitbreidingen te doen, bijvoorbeeld het aanraden van interessante plekken in de buurt, of zelfs het in contact brengen van mensen die elkaar mogelijk interessant vinden.

Color heeft maar liefst 7 oprichters, waaronder Bill Nguyen, die zijn bedrijf Lala in 2009 aan Apple verkocht. President van het bedrijf is Peter Pham, die eerder BillShrink oprichtte.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu