Columbia brengt GPS Pal-app voor Android uit

Redactie
26 april 2012, 12:02
1 min leestijd
Columbia brengt GPS Pal-app voor Android uit
columbia gps pal

Ga je graag de vrije natuur in, dan ken je misschien Columbia al. Deze fabrikant van outdoor-kleding heeft nu een app gemaakt, waarmee je je GPS-tracks kunt vastleggen. Het is een concurrent van de My Tracks-app van Google. Columbia’s app is op Android en iPhone te gebruiken en werkt samen met een online portal, waar al je afgelegde trips overzichtelijk bij elkaar komen te staan. Je kunt de app gratis downloaden, tracks vastleggen, foto’s en video’s synchroniseren en trailinformatie opvragen. Ook kun je locatiepunten vastleggen, waar je bepaalde informatie hebt gevonden.

De app houdt ook hoogteverschillen in de gaten, legt je actuele snelheid vast en vertelt welke afstanden je hebt afgelegd. Je kunt na het maken van een interessante trip meteen de informatie delen met vrienden op sociale netwerken. Hiervoor heb je wel een dataverbinding nodig, wat in off road-omstandigheden misschien niet altijd even makkelijk is. Het GPS-signaal werkt gelukkig via satellieten, zodat het ook werkt als je in het buitenland een stuk gaat wandelen of mountainbiken. Helaas geeft Google Play bij ons aan dat de app compatibel is met geen van onze apparaten, dus hou er rekening mee dat de app problemen kan opleveren. Je hebt minimaal Android 2.2 nodig.

Lees verder na de advertentie.

Nadat we op nog wat meer toestellen hebben getest, blijkt deze app in Nederland niet goed te installeren. Een afrader dus.

Downloaden: Columbia GPS PAL (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu