Veilig alleen naar huis lopen met de Companion-app voor Android

Gijs Ettes
9 september 2015, 15:21
2 min leestijd
Veilig alleen naar huis lopen met de Companion-app voor Android

Companion is een nieuwe Android-app die je veiliger laat voelen wanneer je ‘s avonds alleen naar huis loopt. Anderen kunnen volgen waar je je bevindt en krijgen in geval van nood automatisch bericht.

Lees verder na de advertentie.

Companion loopt virtueel met je mee

Op die manier fungeert Companion als een virtuele meeloper in het donker of wanneer je je in gevaarlijke wijken bevindt. Bij het instellen van de app moet je als gebruiker je  telefoonnummer invoeren (er hoeft geen + voor het landnummer, dus gewoon 316-jouw nummer) en met een code via sms een Companion-account aanmaken. Let dus wel op dat je je nummer juist invoert, anders werkt de app niet. Is het account aangemaakt, dan kun je de app direct gratis gebruiken.

De interface van Companion is erg overzichtelijk. Het beeld wordt grotendeels ingenomen door een kaart van je omgeving. Je kunt een prikker plaatsen op de locatie waar je heengaat of zelf een  adres intypen in de zoekbalk. Vervolgens tik je op ‘Start Trip’ onderin beeld en kies je de contacten die virtueel met je meelopen. Je ‘Companions’ kunnen dankzij de gps en snelheidsmeter in je telefoon precies volgen waar je bent.

Companion  houdt constant in de gaten of je veilig bent en komt in actie als er is mis lijkt te zijn. Start je met rennen, maak je een val of schiet de koptelefoon uit je smartphone, dan klinkt er een alarm. Als je vervolgens niet binnen 15 seconden aan de app laat weten dat je oké bent, worden je volgers gewaarschuwd. Met een druk op de knop kan ook de politie gebeld worden, die dan direct de locatie krijgt doorgestuurd. Dat geeft een veilig gevoel en werkt vlekkeloos.

Companion-app downloaden voor Android

Via onderstaande link kun je Companion downloaden voor Android. De app is gratis, werkt met Android 4.0 of hoger en neemt circa 7MB in beslag.

Download Companion in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu