De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Concertzender Radio: prima radio-app met afwisselende muziek

Gijs Ettes
8 oktober 2014, 15:25
1 min leestijd
Concertzender Radio: prima radio-app met afwisselende muziek
Concertzender Radio

Concertzender Radio is de officiële Android-app van het radiostation Concertzender. Het station bestaat sinds 1982 en richt zich op uiteenlopende genres, waaronder klassieke muziek, jazz en elektronische muziek. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wereldmuziek en muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Kortom, genres die je op de populaire commerciële zenders niet vaak zult horen.

Vanuit het hoofdmenu van Concertzender Radio kun je live luisteren naar het radiostation, maar ook kiezen voor specifieke genres en thema’s. Het aanbod is groot: naast het normale kanaal heb je 19 zenders om te beluisteren. De geluidskwaliteit is uitstekend, zeker als je gebruikmaakt van wifi en een goed stel speakers of een koptelefoon.

Lees verder na de advertentie.

Concertzender Radio downloaden

Concertzender Radio android

Naast de live kanalen zijn ook programma’s die je eventueel hebt gemist te beluisteren. Ze zijn volledig in de app te vinden en met wat gepriegel kun je precies het stuk opzoeken dat je wilt horen. Ben je op zoek naar een specifiek programma, dan is er in de balk onder in beeld een zoekfunctie om je te helpen.

Verder bevat Concertzender Radio een nieuwssectie met daarin berichten over het radiostation en programma’s die eraan zitten te komen. Via de knop ‘Meer’ kun je een gids raadplegen om de programmering te checken. In hetzelfde menu vind je een optie om het station te steunen door lid te worden.

Al met al is Concertzender Radio een prima app, die klein is (3,4MB) en werkt met vrijwel elke Android-versie. Via de link hieronder kun je de radio-app gratis downloaden.

Download Concertzender Radio in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu