De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Confide: uitstekende app met automatisch vernietigende berichten

Redactie
24 april 2014, 18:06
1 min leestijd
Confide: uitstekende app met automatisch vernietigende berichten
confide

Na een succesvolle lancering op iOS is Confide er nu ook voor Android. De berichtendienst stuurt tekst door die de ontvanger maar één keer kan lezen. Daarna is het voor altijd weg. Een soort Snapchat, alleen dan puur gericht op tekst. “Het is toch vreemd dat alles wat we zeggen zo weer kan worden vergeten, maar alles wat we online communiceren voor altijd opgeslagen blijft”, vragen de makers zich af.

Confide heeft daarbij een mooi design dat uitnodigt om gesprekken te voeren. Logischerwijs neemt de dienst ook weinig ruimte in en is het niet mogelijk om van verstuurde berichten screenshots te maken. Een toffe feature is dat de app berichten versleuteld via end-to-end-encryptie, wat inhoudt dat ook de mensen achter Confide niet kunnen inzien wat jij stuurt.

Lees verder na de advertentie.

Confide

Bij Confide worden chats in een nieuw venster getoond waar oranje balken te zien krijgt. Als je hierover veegt, wordt de tekst zichtbaar. Je kunt er zo vaak overheen vegen als je wilt. Eénmaal gelezen en je wilt weer terug, wordt het bericht automatisch verwijderd. Het is mogelijk om berichten naar telefoonnummers of e-mails te verzenden, en de verzender krijgt een notificatie als het bericht door de ontvanger is gelezen.

Daarnaast is Confide geïntegreerd in het deelmenu van Android, waarmee tekst uit bijvoorbeeld een e-mail via Confide kan worden gedeeld. Hierdoor kun je stukken tekst kopiëren en vervolgens via Confide naar iemand sturen. Ook is het mogelijk om berichten naar mensen te sturen die nog geen Confide gebruiken. Als zij de app installeren, wacht het bericht in hun inbox.

Download

Confide is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Gingerbread en hoger.

Download: Confide (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's