Maak je smartphone koeler met Coolphone voor Android

Wouter Nijsen
2 januari 2015, 15:28
2 min leestijd
Maak je smartphone koeler met Coolphone voor Android

Coolphone is een batterijbesparing-app die je de controle over de temperatuur van je smartphone geeft. Dit doet hij op uitstekende wijze.

Lees verder na de advertentie.

Controle over de temperatuur van je Android

Coolphone

Wanneer je je smartphone veel en gedurende langere tijd achter elkaar gebruikt, zul je merken dat hij na verloop van tijd warmer wordt. Vooral bij het spelen van een game loopt de temperatuur al snel op, wat behoorlijk irritant kan zijn. Coolphone geeft je – zoals de naam al doet vermoeden – de controle over de temperatuur van je Android-toestel. Dit doet de app op een gemakkelijke en overzichtelijke manier. Zodra je Coolphone opent, zie je gelijk een grote ‘Tap to cool’-knop die in principe al het werk voor je doet.

Druk op de knop  en de app zoekt meteen naar zaken die ervoor zorgen dat je smartphone afkoelt, waardoor je batterij ook langer meegaat. Dit kun je overigens doen in een drietal verschillende modi, die elk steeds meer functies uitzetten. Wil je meer controle, dan is het handig om te kiezen voor een custom mode, waarmee je zelf instelt wat wel en niet wordt gedaan zodra je op de knop drukt.

Daarnaast heeft Coolphone ook een aantal simpele, maar handige functionaliteiten. Onderin de app staan acht knopjes waarmee je supersnel bepaalde functies van je telefoon uitzet, om zo energie te besparen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om tussen verschillende batterijstanden te schakelen en je wifi- of mobiele dataverbinding uit te zetten. Daarnaast is er in  de instellingen, die je kunt vinden onder  het icoontje rechtsboven, ook het een en ander in te stellen. Zo laat je de app bijvoorbeeld een snelkoppeling op je homescreen plaatsen, waarmee je het toestel direct laat afkoelen. Hiermee hoef je niet per se de  app te openen.

Coolphone downloaden

Coolphone is gratis via de link hieronder te downloaden. Voor de installatie is Android 4.0 of hoger en minimaal 2MB aan vrije opslagruimte vereist.

Download Coolphone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu