Deze app toont al je rss-feeds op het vergrendelscherm van je Android

Wouter Nijsen
8 maart 2015, 13:14
2 min leestijd
Deze app toont al je rss-feeds op het vergrendelscherm van je Android

Corgi for Feedly is een nieuwe app waarmee je al je rss-feeds op het vergrendelscherm van je Android-toestel kunt lezen. Daarnaast is hij voorzien van het fraaie Material Design.

Lees verder na de advertentie.

Nieuws lezen met Corgi for Feedly

Rss-feeds zijn een goede en gemakkelijke manier om al je favoriete websites te volgen en lezen. Daar zijn verschillende Android-applicaties voor beschikbaar,  waarvan Feedly op het moment van schrijven het populairst is. De nieuwe app Corgi werkt samen met een Feedly-account, door alle feeds te importeren. De app is echter nog gemakkelijker in gebruik dan Feedly, omdat ‘ie  alle artikelen  op het vergrendelscherm van je Android-toestel plaatst.

Het instellen  van Corgi is heel simpel: je opent de app, logt in met je Feedly-account en hierna verschijnen alle feeds waarop je bent geabonneerd. Mocht je nog zaken willen veranderen, dan is het mogelijk om bepaalde websites toe te voegen of juist te verwijderen. Wanneer je de instellingen vervolgens opslaat, is Corgi direct te gebruiken.

Als je hierna het vergrendelscherm van je Android activeert, zie je de laatste nieuwsberichten voorbijkomen. Veeg naar rechts om tussen berichten te schakelen, of swipe naar boven om het volledige artikel te lezen. Je ontgrendelt je smartphone door naar links te vegen, al kun je ook een patroon instellen.

Vooral tof aan Corgi for Feedly is de vormgeving, die duidelijk is gebaseerd op het Material Design van Android 5.0 (Lollipop). De presentatie oogt kleurrijk en de animaties vloeiend, met rechtsonder de kenmerkende actieknop van Lollipop. Deze kun je gebruiken voor het delen van artikelen, of om ze te openen in bijvoorbeeld Chrome.

Corgi for Feedly downloaden

Corgi for Feedly is gratis te downloaden en bevat geen vervelende in-app-aankopen of advertenties. De app werkt met Android 3.2 of nieuwer en is 15MB groot.

→ Download Corgi for Feedly in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu