Leer over de wonderen van ons zonnestelsel met Cosmolander

Erwin Vogelaar
17 oktober 2016, 21:09
2 min leestijd
Leer over de wonderen van ons zonnestelsel met Cosmolander

Met de app Cosmolander kunnen kinderen leren over ons wonderlijke zonnestelsel. Dit doet de app met een vrolijke stijl en een leuke manier om opgedane kennis te testen.

Lees verder na de advertentie.

Cosmolander

In de mooie nieuwe Android-app Cosmolander kunnen kinderen op pad in ons zonnestelsel. Met leuke animaties en een getekende stijl kun je langs de verschillende planeten en de zon gaan om informatie krijgen over onder andere de structuur van de planeet, het klimaat en andere interessante feitjes.

Heb je alle feitjes onthouden? Dan kun je in een ruimteschip stappen om op missie te gaan naar de planeet. Eigenlijk is dit stiekem alleen een manier om de opgedane kennis te controleren in een test. Door het aan te kleden als een leuke ruimtemissie, moet dit kinderen extra prikkelen om daadwerkelijk alle feitjes te lezen.

Een nadeel is dat de app volledig in het Engels is. Er zijn wel opties voor onder andere Duits, maar Nederlands wordt niet ondersteund. De app is echter geschreven en gesproken in begrijpelijk taal, die voor veel kinderen tegenwoordig al lang geen probleem meer is. Mocht het echter toch moeilijk zijn, dan is het goed mogelijk om samen met je kind de app te gebruiken en zo de teksten te vertalen. Voor je er erg in hebt, steek je er zelf ook nog wat van op.

Cosmolander downloaden

Cosmolander is via onderstaande link in de Play Store voor 2,99 euro te downloaden. De app is bedoeld voor kinderen van zes jaar en ouder. Voor de app zelf heb je 51MB vrije ruimte op je toestel nodig. Dat toestel moet minimaal Android 2.3 draaien, dus de app werkt ook op de wat oudere smartphones en tablets. Omdat je er voor moet betalen, weet je ook zeker dat je kinderen geen vervelende advertenties te zien krijgen.

Download Cosmolander in Google Play (2,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu